Sport

Ion Țiriac, referire la hocheiștii români „care s-au întors cu fundul”… Părerea afaceristului născut în BRAȘOV despre Viktor Orban

  • ion-tiriac-avere-744125.jpg
 

Magnatul Ion Țiriac, fost hocheist și tenisman, a fost întrebat la gsp.ro despre vizitele lui Viktor Orban, premierul Ungariei, în Ținutul Secuiesc și controversatul său discurs de la Tușnad.

„Dom’le, eu cunosc zona aia puțin mai bine decât multă lume, din diverse motive. Taică-meu s-a născut la Voșlobeni, unul dintre puținele sate de acolo cu majoritate de cetățeni români, de origine greacă, armeană. Dar, de jur împrejur, erau toți cetățeni români de origine maghiară. Noi, în echipa de hochei, eram jumătate-jumătate, dar în viața noastră n-am avut vreo fricțiune. Pentru mine, în România trăiesc cetățeni români de diferite origini. Cei care nu vor să fie cetățeni români pleacă, e simplu în ziua de astăzi. Eu, pe domnul Viktor Orban nu-l cunosc personal, înțeleg că este un prim-ministru foarte, foarte activ și cu niște păreri foarte directe. Că dumnealui dorește ca în Ungaria să fie cât mai mulți maghiari între ei, ăsta e prerogativul, dumnealui să fie sănătos. Nu am problema asta… Că investește într-o zonă unde sunt mai mulți români de origine maghiară, eu zic că-i bine-venit, ba chiar l-aș felicita, să fie sănătos! Investește în România în minoritatea care există acolo. Dar pentru câțiva indivizi, și de-o parte, și de-alta, să existe o fricțiune în care două națiuni încep să se comporte rău, asta nu îmi convine! Așa că spun să lăsăm deoparte aceste mici fricțiuni, dar să se respecte legea. Pe mine nu mă deranjează Viktor Orban cu ce-o fi spus acolo”, a spus Ion Țiriac, el punctând și ce îl deranjează: „Că Federația Română de Hochei a ales o reprezentativă pentru Campionatul Mondial, iar acei jucători, când s-a cântat imnul României, s-au întors cu fundul! Această treabă se numea pe vremuri lezmaiestate. Pe-asta n-o înghit! Nici Federația, nici ministerul, nici Comitetul Olimpic… nimeni n-a făcut nimic! Nu înțeleg treaba asta! Dacă accepți să reprezinți țara asta, accepți toate regulile!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare