Sport

Învingător SURPRIZĂ în proba de pursuit masculin a Mondialelor de biatlon!!! Şi un BRAŞOVEAN a obţinut calificarea!!!

 

Proba masculină de pursuit contând pentru Campionatele Mondiale de biatlon de la Ostersund, programată duminică seara, a oferit suspans şi un învingător neaşteptat, ucraineanul Dmytro Priduchnyi (foto: biathlonworld.com).

Câştigător la sprint, marele favorit Johannes Thingnes Boe (Norvegia) a condus detaşat întrecerea până la ultima intrare în poligon, unde a ratat trei ţinte. El s-a clasat, în final, al doilea, la 15 secunde distanţă, pe 3 încheind francezul Quentin Fillon-Maillet.

Pidruchny, în vârstă de 27 de ani, care nu se mai situase pe podium într-o etapă de Cupă Mondială, a relatat la final: „M-am pregătit specific atât pentru sprint (a ocupat locul 4 – n.r.), cât şi pentru pursuit şi sunt fericit de forma avută”. Ucraineanul a avut doar al 26-lea timp la schi fond.

Singurul român calificat în proba de pursuit, dinamovistul braşovean George Buta a terminat pe locul 52 (+5.36.8 – cu 4 ţinte ratate).

De remarcat că, graţie locului secund de ieri, J. Boe şi-a asigurat globul cel mare de cristal, cuvenit câştigătorului de sezon în ierarhia generală a Cupei Mondiale. „Vikingul” în vârstă de 25 de ani se află la prima asemenea performanţă, ultimele şapte titluri fiind adjudecate de francezul Martin Fourcade.

Pursuitul feminin de la Mondiale a fost câştigat de germanca Denise Hermann, norvegianca Tiril Eckhoff sosind a doua, iar Laura Dahlmeier (Germania), a treia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare