Sport

Înfrângerea care nu doare

 

Naționala României, care în ultimii ani se zbătea și lua „liftul”, coborând și urcând între eșaloanele inferioare ale hocheiului mondial, s-a făcut mare.

Nu se poate compara cu perioada de glorie pe care acest sport a trăit-o în această țară, însă „tricolorii” actuali demonstrează lucruri pe care puțini le credeau probabile.

Anul trecut, România, sub comanda lui Julius Penzes, a urcat în eșalonul secund al hocheiului mondial. Normal, au fost voci care au spus că a fost o conjunctură, că norocul a jucat un rol important. Totuși, statistica spune cu totul altceva. Naționala de hochei pe gheață a României nu a mai pierdut un meci oficial din 27 aprilie 2018, când era învinsă de Japonia, după prelungiri, la Campionatul Mondial, divizia I, grupa B. A urmat victoria entuziasmantă cu Croația, care salva Naționala de la o nouă retrogradare, după care a venit seria de invincibilitate. De atunci, ai noștri au câștigat toate meciurile oficiale pe care le-au jucat și au ajuns pe treapta imediat inferioară elitei mondiale, unde sunt țări cărora le pasă cu adevărat de sport și care investesc astronomic în infrastructură, dar și în oameni.

Aseară, România a pierdut primul meci oficial din 27 aprilie 2018 încoace. La Nottingham, într-un turneu preolimpic, „tricolorii” au cedat în fața Marii Britanii, 3-4. Înfrângerea cu „Team GB” este una care, însă, nu doare, echipa noastră fiind aproape de un rezultat imens în fața unei echipe care anul trecut juca în elita Campionatului Mondial.

Portarul Patrik Polc a făcut un meci mare și a dat încredere unei echipe care a reușit chiar în unele momente să țină sub presiune Marea Britanie.

Kirichenko a deschis scorul în minutul 15, însă gazdele au întors tabela în doar două minute, după golurile marcate de Ehrhardt și Farmer. Partea a doua a început perfect pentru România, Trancă restabilind egalitatea, cu un șut deviat de un fundaș advers. Britanicii au marcat din nou două goluri în doar 30 de secunde, Myers și Connolly ducând scorul la 4-2. Repriza a treia a fost câștigată de „tricolori”, Sallo punctând cu trei minute înainte de final. În ultimele minute, ai noștri nu au avut forța să egaleze, însă au demonstrat în acest meci că Naționala de hochei merită mai mult din partea acestei țări.

„A fost un meci tare pentru noi. Am avut posesia pucului, dar cred că nu am luat deciziile corecte în multe momente. Știam că nu va fi ușor. România este o echipă bună, băieții muncesc și încearcă să joace agresiv. Au ajuns în această grupă pentru că au valoare”, a declarat căpitanul britanicilor, Jonathan Phillips, conform iihf.com

Pentru România urmează un nou meci cu o reprezentativă de top, care a fost prezentă în 2017 în primul eșalon al Campionatului Mondial, Ungaria.

În primul meci de la Nottingham, ungurii au dispus de Estonia, 4-1.

FOTO: belfasttelegraph.co.uk


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button