Sport

Incredibil, dar adevărat! O echipă de fotbal din România are media de vârstă de peste 50 de ani şi un portar fără o mână!

  • zamfir_222648.jpg
  • lema_222646.jpg
  • tudorel1_222647.jpg
  • ied_222645.jpg
 

În Liga a 5-a, seria 2, evoluează echipa de fotbal Frăţia II (foto 1), din Bucureşti. Echipa, patronată de fostul fotbalist Constantin Zamfir (foto 2) şi pregătită de singurul antrenor de culoare din fotbalul românesc, Aime Lema (foto 3), are o istorie mai specială. Atât de specială încât povestea celor care joacă pe stadionul de lângă fosta Fabrică Vulcan a apărut în prestigiosul cotidian american „The New York Times”. Încă din 2014.
Aime Lema are 48 de ani, s-a născut în Kinshasa (Congo), a venit în România în 1991, s-a căsătorit şi a rămas aici. „Nu am simțit nicio discriminare. Nimeni nu m-a discriminat pentru că sunt negru. Românii au o altă mentalitate. Aici noi suntem prieteni toți. Jucăm împreună pentru că suntem și prieteni de mult timp”, spune Lema în articolul pentru „The New York Times”.
Media de vârstă a jucătorilor e trecută de 50 de ani, iar portarul Frăţiei II nu are antebraţul mâinii stângi. Tudorel Mihăilescu (foto 4) are 49 de ani şi a vrut dintotdeauna să joace fotbal. „Întotdeauna mi-am dorit să fiu portar. Mereu mi-a plăcut să dau indicații din spate. A trebuit să merg la doctor pentru a-mi da voie să joc. A fost nevoie de un an pentru a-mi da voie să joc. Era aproape imposibil să mă lase să joc cu un braț”, a explicat Tudorel pentru „The New York Times”. Iar asta s-a întâmplat abia după 1989. Deși era mai rapid ca alţii și avea o precizie de lunetist când arunca mingea, comuniștii nu i-au permis să joace fotbal din cauza handicapului, mai spune Tudorel.
Jucătorii câştigă 150 de lei pentru un meci. Cu 1.000 de euro pe lună trăieşte toată echipa. Bonus, la sfârşitul sezonului, fiecare primeşte câte un pui sau un ied (foto 5). Din producţia proprie… a Frăţiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare