Sport

Încă un contracandidat puternic pentru BRAŞOV în lupta pentru organizarea JOT 2024!!!

 

După ce Bulgaria, România (prin judeţul Braşov) şi Spania au anunţat că vor să găzduiască ediţia din 2024 (de iarnă) a Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT), încă o ţară s-a înscris în această cursă. Este vorba de Rusia. Intenţii mai au China şi Argentina. Procesul de selecţie al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) va începe în acest an, iar ţara cu regiunea câştigătoare va fi aleasă în 2020.

Aşa cum s-a mai relatat, potrivit autorităţilor noastre, pentru organizarea unei competiții de nivel olimpic în județul Brașov este nevoie de dezvoltarea bazelor sportive pentru sporturile de iarnă, dar și de construirea unor noi facilități, precum un patinoar olimpic, un patinoar de antrenament și o bază dotată cu pârtie de bob și skeleton, pentru desfășurarea competițiilor la trei discipline olimpice: bob, sanie și skeleton.

Totodată, sunt necesare modernizarea pârtiei de schi fond de la Râșnov, astfel încât să se poată organiza competiții de combinată nordică, dar și construirea tribunelor și montarea instalației de nocturnă la trambulinele de sărituri de la Complexul Olimpic din Valea Cărbunării.

Nu mai vorbim de construirea unui stadion pentru ceremoniile de deschidere şi închidere ale JOT, dar şi pentru festivităţile de premiere.

Aceste investiții ar putea fi realizate cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții și cu sprijinul autorităților locale, care pot contribui prin asigurarea terenurilor necesare construcțiilor și extinderea rețelelor de utilități.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare