Sport

Încă o umilință pentru handbalul brașovean…

 

Jucătoarele de la Corona Brașov s-au mai făcut o dată de râs (exact, și-au bătut joc și de numele lor în handbal, nu i-au dezamăgit doar pe spectatori și clubul care face eforturi să le asigure liniște financiară, locuințe și condiții bune de pregătire), pierzând lamentabil pe teren propriu cu CSM Slatina, echipă care, înaintea partidei, ocupa ultimul loc în Liga Națională și luptă pentru evitarea retrogradării. Da, CSM Slatina chiar luptă, adică tocmai ceea ce nu au făcut adversarele lor mult mai titrate. Eliza Buceschi, Laura Chiper, Camelia Hotea, Teodora Bloj, Laura Popa, Timea Tătar, Marilena Neagu (adică handbaliste care au cotă, au adunat prezențe în lotul național, au participat în competiții europene sau – cazul lui Bloj – au evoluat la echipe din străinătate) le-au avut ca adversare pe Alina Cârligeanu, Geanina Drăghici, Nicoleta Rusu, Alexandra Andrei, Lorena Ostase, Ștefania Lazăr, Hermina Stoicănescu, jucătoare cu cote mult mai scăzute, unele foarte tinere, cu mult mai puțină experiență la nivel înalt. Numai că, din păcate pentru publicul și handbalul brașovean, s-a dovedit încă o dată că în teren nu joacă numele, cotele și mărimea salariilor.

Astfel că între o echipă fără pretenții, modestă, dar determinată și știind ce are de făcut și una mai valoroasă, însă debusolată, fără vână, cu multe momente de indolență în joc și cu unele echipiere ce păreau că s-ar fi simțit mult mai bine butonând telefonul, a câștigat – logic – prima. Iar clubul Corona a contabilizat o nouă umilință. Și, ce este mai frustrant, în fața unei echipe, e drept, bătăioase (spre deosebire de Corona), însă cu un joc foarte previzibil. Majoritatea atacurilor formației din Slatina s-au desfășurat după același tipic: încrucișări la nivelul interilor, urmate de angajarea pivotului. Iar acest pivot – Lorena Ostase, 20 de ani – a făcut ce a vrut cu apărarea centrală a Coronei, marcând 7 goluri (procentaj 100%) și scoțând câteva aruncări de la 7 metri. Am scris „apărarea Coronei” doar fiindcă așa se numește, în teorie, gruparea de jucătoare de la semicerc ce trebuie să împiedice echipa care atacă să marcheze. Practic, însă, apărarea Coronei n-a prea existat. Și mai tot ce s-a tras pe poartă a fost gol. Iar când, ca prin minune, a mai fost recuperată câte o minge, de obicei s-a irosit pe contraatac sau pe faza a doua. Greșeli de pasare, de recepție, pași, șuturi telefonate, viteză scăzută de pasare, joc static, apatic și în atac, și în apărare… A fost greu de privit acest meci pentru orice suporter al Coronei prezent în sală.  

Și încă ceva: după meci am stat câteva minute de vorbă cu fosta mare handbalistă Carmen Amariei (a evoluat și la Rulmentul în 2008-2009, actualmente fiind antrenoare la formația de Divizie A Dacia Mioveni și la naționala de junioare) care, fiind în wek-end cu familia la Brașov, a venit în Sala Sporturilor să asiste la partidă. Ea a remarcat, între altele, că la componentele Coronei n-a văzut un joc colectiv închegat și nici măcar acea plăcere de a juca, în lipsa cărora e foarte greu să câștigi un meci. Și s-a arătat mirată că handbalistele Brașovului încă folosesc driblingul în atacul pozițional și în faza a doua, ceea ce, firesc, scade viteza de joc și dă timp echipei în apărare să se organizeze. „E ceva ce nu se mai făcea, la o echipă cu pretenții, nici când eram eu jucătoare”, a spus cea care a fost golgetera turneului final al Campionatului Mondial din 1999.  

P.S. Așa, de curiozitate: care o fi diferența dintre banii pe care îi primesc de la club vedetele Coronei și sumele cu care sunt plătite jucătoarele de la Slatina? Și încă o chestiune: au, oare, handbalistele clubului brașovean impresia că, prin ceea ce arată în teren, își merită banii? Sau, pur și simplu, nu se împiedică în acest „amănunt”?         

P.P.S. Aud de la o cunoștință că la pariuri cota pentru o victorie a Slatinei la Brașov a fost aproape 6. Cine a fost „inspirat” a făcut ceva bani… 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare