Încă o legendă, în vizită la Muzeul Sportului Brașov
Încă o legendă a sportului, în vizită la Muzeul Sportului Brașov.
„Istoria voleiului și maestrul Gheorghe Ferariu! O întâlnire emoționantă și plină de descoperiri atât pentru noi, cât și pentru marele nostru campion. Ne-am despărțit cu promisiunea unei revederi în curând!”, au anunțat cei de la Muzeul Sportului și Turismului Montan – Olimpia.
Încă o legendă, în vizită la Muzeul Sportului Brașov
Voleibalistul Gheorghe Ferariu este de 5 ori câștigător al Cupei Campionilor Europeni, medaliat cu aur la Campionatele Europene de la Bucureşti (1963), vicecampion european la Praga (1959), medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro (1960) şi Moscova (1962) De asemenea, este de 3 ori câștigător al Universiadei.
Născut la Brașov pe 24 august 1936, Gheorghe Ferariu, declarat la începutul anilor ’60 cel mai bun coordonator din lume, și-a amintit într-un interviu pentru Jurnalul Național acum mai bine de un deceniu: „În primii doi ani de liceu, profesorii ne-au insuflat dragostea pentru sport. Orele de educaţie fizică erau clasice, făceam gimnastică suedeză, iar cei care aveau talent erau îndrumaţi spre sport de performanţă. Eu am optat pentru fotbal, dar, datorită insistenţelor tatălui meu căruia îi era frică că o să mă accidentez, am ajuns la volei. Iniţial am practicat doar de plăcere, însă încetul cu încetul am fost selecţionat în echipa Tânărul Dinamovist”.
Încă o legendă, în vizită la Muzeul Sportului Brașov
Gheorghe Ferariu a relatat, conform sursei citate, și că trofeele Cupei Campionilor Europeni câștigate au fost obținute cu echipa Rapid București: „Eu jucam la Universitatea Cluj sau la Tractorul Braşov, dar în Europa evoluam pentru Rapid. Cei de la forul internaţional nu ştiau, ziariştii români nu aveau voie să ne evidenţieze în cronicile meciurilor din campionatul intern, iar cluburile erau de acord. A fost un singur an în care am jucat cu acte în regulă. În 1961 am fost numit consilier jurist la Ministerul Transporturilor din Bucureşti şi am jucat pentru Rapid în campionatul intern, reuşind şi singurul titlu al României din cariera mea”.
În 2012, Gheorghe Ferariu a fost declarat cel mai bun sportiv din istoria Brașovului.
Și Gheorghe Gârniță, vicecampion mondial la biatlon la Minsk, în 1974, a făcut recent o vizită la Muzeul Sportului Brașov – Detalii, AICI.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.