Sport

ÎNAINTE DE RÂȘNOV. „Afacere” poloneză la Wisla!!!

 

Se știe, în perioada 21-23 septembrie, la Complexul Olimpic de trambuline situat pe Valea Cărbunării din Râșnov se vor disputa două etape din cadrul Grand Prix-ului masculin de vară la sărituri cu schiurile (echivalentul Cupei Mondiale, iarna), o premieră pentru România.

Până atunci, aseară – în nocturnă, la Wisla, în Polonia, s-a disputat prima rundă individuală a Grand Prix-ului de vară.

Polonezul Kamil Stoch, câștigătorul Cupei Mondiale, s-a impus cu claritate în fața a 10.000 de fani, acumulând 280.6 puncte (sărituri de 132 și 126.5 metri), cu 8.3 p peste ocupantul locului secund, conaționalul Piotr Zyla. Pe a treia poziție s-a situat norvegianul Halvor Egner Granerud.

„Sezonul de vară este dificil. Trebuie să muncesc mult pentru a câștiga competiția, iar acest lucru îmi ia multă energie. Oricum, săriturile reușite îmi oferă multă încredere în forțele proprii”, a declarat Kamil Stoch la final.

Revenit în circuit după ce a avut mari probleme de ordin medical, austriacul Andreas Kofler a ocupat locul 15.

Concursul pe echipe, disputat sâmbătă, a fost adjudecat de Polonia.

La Wisla, însă, au lipsit destule nume mari din lumea „icarilor”.

Germanul Severin Freund, și el confruntându-se cu probleme medicale serioase, a început pregătirile de numai două săptămâni.

Slovenul Peter Prevc a fost operat la gleznă săptămâna trecută.

Un alt german, Markus Einsenbichler, se află într-un stagiu efectuat cu forțele de Poliție din țara natală.

Norvegianul Daniel Andre Tande, care a suferit de Sindromul Stevens Johnson, va concura doar la Klingenthal, în ultima etapă a Grand Prix-ului. 

În fine, veteranul japonez Noriaki Kasai și-a anunțat participarea numai la Grand Prix-ul de la Hakuba, pe „teren propriu”.

Lotul Rusiei va intra „în horă” de la finele săptămânii, când „caravana” va poposi la Hinterzarten, unde sunt programate și concursuri feminine.

Foto FIS: Kamil Stoch și Piotr Zyla


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button