Sport

Împreunări, psihologie, ortodoxism, „Pirații din Caraibe”, poezie…

 

Gata, Liga 1 s-a spart iar în două, play-off și play-out.

Paradoxal, deși FCSB a transferat „valorile” de la Botoșani, se află sub echipa antrenată de Marius Croitoru într-un clasament în care CFR este lider. Meditativ, ca Celentano din „Las Fierbinți” într-o dimineață mahmură, Gigi Becali a și găsit explicația pentru care fotbaliștii lui Dan Petrescu sunt „războinici”: acesta i-a „rupt” la antrenamente și nu mai au chef să facă sex.

„Jucătorii CFR-ului se împreunează cu femeile doar o dată pe săptămână. Așa este! Dacă și Florinel Coman ar fi mai odihnit, dar el merge la împreunare și i se înmoaie genunchii”, a filosofat, freudian, Becali, care a mai spus, la PRO X, că FCSB-iștii săi n-au nevoie de psiholog: „La mine, psihologul e Hristos și rugăciunea și Sfânta cruce. Psihologul îl aduci doar dacă ești bolnav… La mine, totul e la Hristos; Sfânta Liturghie și Hristos. Pentru ce să aduc psiholog? La ortodoxie nu e nevoie de mental coach. La noi e Duhul Sfânt psihologul nostru”.

Basarab Panduru i-a dat dreptat lui Becali, dar a privit, realist, lucrurile dintr-un cu totul alt unghi, punctând la Telekom Sport: „Toată lumea vorbeşte în ziua de azi despre psiholog. Psiholog trebuie la un jucător bun, care dintr-un anumit motiv are o problemă şi fotbalul nu mai e acela pe care ar putea să îl dea la valoarea pe care o are. Dar la toţi slabii să le punem psihologi? Nu îi ajută cu nimic. Prima dată trebuie să te duci şi să te antrenezi. Antrenează-te mult, mai mult, foarte mult, învaţă să joci fotbal, după care vedem dacă ai nevoie şi de psiholog. Noi sărim peste acest lucru. Noi am vrea să vină psihologul, dar ăla nu ştie să dea cu piciorul în minge. Crezi că ne învaţă psihologul să dăm cu piciorul în minge?”.

Mucalit, resemnat cu decăderea continuă a lui Dinamo, Cornel Dinu s-a luat, acum, de Politehnica Iași: „E mai mult o echipă de «Piraţii din Caraibe» decât de fotbalişti… Seara, când te uiţi la ei pe stradă, te sperii puţin”, aluzie la transferurile pe bandă rulantă, de prin toate cotloanele lumii, făcute de Mircea Rednic.

Și, s-a observat, FC Voluntari încearcă să scape de retrogradare cu încurajările lui Miron Cozma. Poate, „Luceafărul huilei” le-a recitat niște poezii despre mineriade, în bătăi ritmice de manele, băieților lui Mihai Teja.

Cam asta-i esența fotbalului românesc.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare