Sport

Iga Swiatek, campioană la WTA Roma

Iga Swiatek, campioană la WTA Roma
Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat pentru a treia oară turneul WTA 1.000 de la Roma, în finala căruia a învins-o sâmbătă în două seturi, 6-2, 6-3, pe belarusa Aryna Sabalenka (nr.2). Partida a durat o oră și jumătate.

Cu opt zile înaintea startului Grand Slam-ului de la Roland Garros (26 mai – 9 iunie), pe care îl va aborda ca mare favorită, Swiatek (22 ani) şi-a adjudecat al 21-lea titlu din cariera sa şi al patrulea de la debutul acestui sezon, după cele de la Doha, Indian Wells şi Madrid.
Poloneza este prima jucătoare după americanca Serena Williams, în 2013, care realizează dubla pe zgură Madrid-Roma în acelaşi an. De asemenea, statisticienii au remarcat faptul că ambele finaliste au intrat pe lista scurtă a jucătoarelor care au disputat finale consecutive, în același an, la turneele de la Madrid și Roma, cele mai importante înainte de Roland-Garros.

Pentru Aryna finala de la Roma a fost a patra a anului şi a treia pierdută, după Brisbane şi Madrid, belarusa impunându-se în schimb la Australian Open.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button