Sport

Hyperion – de la Brașov, în forță la Budapesta

Hyperion – de la Brașov în forță la Budapesta

Tinerii înotători de la clubul brașovean Hyperion s-au întors de la Cupa BVSC, desfășurată în week-end, la Budapesta. Ei au cucerit 35 de medalii, ocupând locul 4 în clasamentul general, din 44 de cluburi participante. Sportivii antrenați de Szasz Szilard au câștigat 16 medalii de aur, 8 de argint și 11 de bronz. Vlad Ionescu, în vârstă de doar 12 ani, a luat și cupa pentru cea mai bună performanță la categoria sa de vârstă.

„A fost un concurs puternic, bine organizat, care a adus la start mulți sportivi cu experiență, chiar și din loturile naționale ale Ungariei și al Vietnamului. Ce am realizat noi la Budapesta, este extraordinar. Ne-am clasat pe locul patru din 44 de cluburi, în condițiile în care am putut face deplasarea cu doar 14 sportivi. Dacă mergeam cu o echipă completă, probabil că eram și mai sus în clasament. Sunt fericit să văd că munca mea și a colegilor mei chiar dă roade. Avem la Hyperion mulți sportivi talentați, care merită să aibă o șansă către marea performanță, la noi acasă, la Brașov. S-a demonstrat, încă o dată, cât de mult contează pentru tinerii sportivi participarea în concursuri tari. O competiție le dă alt tonus, altă încredere și de fiecare îi împinge să tragă tare și să obțină cei mai buni timpi oficiali ai lor. Acesta este motivul pentru care ne străduim să îi ducem la concursuri, să organizăm cantonamente și o pregătire cât mai bună. Aceasta este singura cale către marea performanță și către o dezvoltare corectă a mentalității necesare unui înotător de performanță”, a declarat antrenorul Szasz Szilard. 

Szasz Szilard activează la Hyperion, unul dintre cele mai importante cluburi de natație din Brașov ca număr de cursanți. El este de părere că Brașovul are nevoie de susținere și mai mare a natației, de la nivel juvenil, până la seniorat. Asta pentru că cererea este extrem de mare, iar Brașovul are mulți copii care își doresc să devină campioni.

Se dorește ca Brașovul să fie un centru important de natație

„Vorbesc în ceea ce privește clubul la care eu activez. Avem cerere foarte mare de copii dornici să facă natație. Noi vrem să asigurăm cele mai bune condiții, dar tot ce putem face este să dăm totul din punct de vedere al pregătirii. Este complicat pentru antrenor să se ocupe atât de antrenamente cât și de găsirea fondurilor necesare pentru a asigura deplasări, cantonamente, participări la concursuri, etc. Cu toate acestea, noi o facem și deocamdată rezistăm. Însă trebuie să recunoaștem că nu e deloc ușor. Sperăm cu toții ca pe viitor lucrurile să se schimbe, iar Brașovul să aibă susținere și mai mare. Să fie un centru important de natație, așa cum era pe vremuri, atunci când soții Mitrofan scriau istorie în natația brașoveană și nu numai. Ca o paranteză, noi suntem mândri să o avem chiar pe fiica lor, pe Ioana Mitrofan, în echipa noastră de antrenori”. 

Rezultatele obținute de Hyperion la Cupa BVSC

Ionescu Vlad (2010) – 8 medalii
– 8 medalii de aur
– Cupa pentru cea mai bună performanță la categoria băieți 2010
Vancsa Fruzsina (2010) – 6 medalii
– 3 medalii de aur
– 3 medalii de argint
Tirila Larisa (2010) – 6 medalii
– 1 aur
–  2 argint
–  3 bronz
Kantor Robert (2010) – 3 medalii
– 1 aur
– 1 argint
– 1 bronz
Orban Eduard (2010) – 2 medalii
– 1 aur
– 1 bronz
Holosi Sonia (2013) – 5 medalii
– 1 aur
– 1 argint
– 3 bronz
Ionescu Sasha (2013) – 1 medalie
– 1 bronz
Fekete Petra (2011) – 3 medalii
– 1 aur
– 2 argint
Ambrus Dalma (2011) – 1 medalie
– 1 argint

Din lotul deplasat de clubul brașovean în capitala Ungariei au mai făcut parte Buleu Alexa (2011), Huma Vlad (2012), Holosi Albert (2010), Dascălu Antonia (2012), Pîrvan Ana (2012).

Hyperion – de la Brașov în forță la Budapesta


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Noi am avut rezultate bune și în concursuri internaționale, cum s-a întâmplat acum o lună la Budapesta. Miercuri vom pleca la Campionatul Național de cadeți, unde sperăm, de asemenea, să obținem […]

Back to top button