Sport

Hochei. Erste Liga începe pe 13 septembrie. Campioana Corona Braşov debutează acasă. Noutăţi pentru noul sezon… Schimbări şi în Liga Naţională

Erste Liga începe pe 13 septembrie. Oficialii Erste Liga la hochei pe gheaţă au anunţat pe site-ul oficial ultimele noutăţi înainte de startul noului sezon.

La startul noului sezon sunt tot 10 echipe, Corona Braşov, Budapest Akademia, Ferencvaros, ACSH Gheorgheni, DEAC, Sport Club Miercurea Ciuc, DVTK Jegesmedvek, Ujpest, Dunaujvaros Acelbikak şi Feha 19.

Astfel, sezonul regulat va debuta pe 13 septembrie, campioana en-titre, Corona Braşov, urmând să se dueleze, la Patinoarul Olimpic cu Sport Club Miercurea Ciuc.

În sezonul regulat, care se va încheia pe 12 februarie 2025, fiecare echipă va avea 36 de meciuri, câte 4 (două acasă şi două în deplasare) cu fiecare adversar.

Prima noutate este că dispare ceea ce era până acum faza a doua a sezonului regulat şi se va trece direct la playoff, care va începe pe 9 martie.

O altă noutate este că în perioada de pauză de aproape o lună va avea loc playoff-ul campionatului maghiar. Se va face un clasament între formaţiile din Ungaria, punctajul urmând să se facă excluzând rezultatele din meciurile cu echipele din România. Astfel, se va decide campioana Ungariei. Finala campionatului maghiar va începe pe 26 februarie.

În playoff-ul Erste Liga la hochei pe gheaţă se vor califica primele 8 clasate la finalul sezonului regulat, iar în sferturi, semifinale şi finală se va juca în sistemul cel mai bun din 7 meciuri.

Hochei. Cel mult 3 străini în Liga Naţională

Şi noul sezon al Ligii Naţionale la hochei pe gheaţă vine cu unele modificări.

Astfel, conform Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, în sezonul regulat echipele vor juca fiecare cu fiecare tur/retur etape triple. la finalul sezonului regulat, primele 4 clasate se vor califica în Final Four, dispărând astfel playoff-ul.

În ceea ce priveşte echipele din Erste Liga vor conta şi în Liga Naţională rezultatele celor 4 meciuri din această competiţie, deşi acestea se dispută sub alte reguli. Va mai fi câte un meci între cele 3 în carese va ţine cont de regulamenztul LNH.

În semifinale se vor duela echipele de pe locurile 1 şi 4, respectiv 2 şi 3 la finalul sezonului regulat. Câştigătoarele se vor lupta în finală pentru titlul naţional, învinsele urmând să se dueleze pentru „bronz”. Cea mai importantă schimbare este că nu vor fi serii în semifinale şi finale, ci totul se va decide într-un singur meci.

În ceea ce priveşte echipele din Erste Liga vor conta şi în Liga Naţională rezultatele celor 4 meciuri din această competiţie, deşi acestea se dispută sub alte reguli. Va mai fi câte un meci între cele 3 în carese va ţine cont de regulamenztul LNH.

O altă schimbare majoră, care va afecta în special formaţiile care evoluează şi în Erste Liga, este aceea că în meciurile din Liga Naţională la hochei pe gheaţă echipele vor putea să folosească maximum 3 străini.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button