Sport

HC Zalău – Corona Brașov: 16-20. Apărarea câștigă meciul

 

Etapa a 4-a a Ligii Naționale de handbal feminin (botezată neinspirat de Federație „Liga Florilor”) a pus față în față, la Zalău, Corona Brașov cu una dintre contracandidatele la podium, echipa locală antrenată de fostul selecționer al Naționalei, Gheorghe Tadici.

A fost o partidă controlată cap-coadă de echipa din Brașov, care a condus tot timpul, cu excepția unui moment din prima repriză, când zălăuancele au luat un avantaj minim pe tabelă, in minutul 26, după ce interul Claudia Constantinescu (revenită după o accidentare serioasă), a transformat o lovitură de la 7 m, făcând ca tabela să arate 9-8 pentru HC Zalău.

Până atunci, scorul a fost deschis de Eliza Buceschi, iar Zalăul a egalat prin Valentina Panici (după un fault nesancționat, pe atacul Brașovului, la E. Buceschi). Au urmat trei goluri ale Coronei, marcatoare Buceschi, Laura Popa și Teodora Bloj, iar meciul a luat o turnură favorabilă echipei de sub Tâmpa. Antrenorul GheorgheTadici a schimbat portarul, în locul Paulei Vișan intrând tânăra Raluca Kelemen, iar interul Ana Maria Dragut (jucatoare trecută și prin ograda Brașovului, la Rulmentul) a înscris pentru 4-2 în favoarea Brașovului. Laura Popa (Brașov) și Larisa Tamaș (Zalău) au dus scorul la 5-3 pentru Corona, iar Eliza Buceschi a făcut 6-3 pe contraatac. Zalăul a redus la  6-4, prin Roxana Rob (însă după un fault nesancționat pe atacul Coronei) și chiar la 6-5, după un gol al pivotului Ana Ciolan. Două goluri rapide ale echipei noastre (Teodora Bloj și Bianca Tiron) au refăcut avantajul de 3 goluri. Tamaș a redus din handicap, după un corner neacordat de arbitri la un șut al Biancăi Tiron, iar Dragut a strâns și mai mult scorul. Două reușite ale Zalăului, prin Dragut și Ciolan, au consfințit egalitatea (8-8, în min. 25), iar Claudia Constantinescu, din 7 m, a adus pentru prima și singura data Zalăul în avantaj. A fost momentul în care orgoliul Coronei a răbufnit și s-a concretizat prin golul Laurei Chiper și prin două reușite ale pivotului Cynthia Tomescu, astfel că la pauză s-a intrat cu 11-9 pentru Brașov.     

A doua repriză a început prin „secetă” de goluri, primele 5 minute înregistrând doar reușita Laurei Chiper. După ce Marilena Neagu a ratat un 7 metri, arbitrii au decis și prima eliminare a meciului: Laura Popa, de la Corona. A fost o perioadă bine gestionată de echipa Brașovului, care nu a primit gol.  În continuare, după o dublă eliminare (Chiricuță de la Corona și Nica, de la Zalău) reușita Cameliei Hotea a dus scorul la 14-11.  Pivotul Ciuciulete a făcut 15-11, moment în care în sala din Zalău s-a mai auzit doar mica galerie a Brașovului. Buceschi (dintr-un 7m pe care tot ea l-a obținut), Tiron, iar, de partea cealaltă, Tamaș și Raluca Irimia au pus pe tabelă 17-13 pentru Corona și jocul părea făcut. Impresia aceasta a căpătat consistență, iar ultima secvență a partidei a consemnat un 7 metri ratat de Zalău (prin Nichitean) și o altă penalitate obținută și transformată de Eliza Buceschi: 20-16 pentru Corona.

A fost un meci care a confirmat o dată în plus zicala handbalistică potrivit căreia apărarea îți câștigă meciul. Antrenorul Costică Buceschi a pus la punct pentru acest meci o defensivă mobilă, agresivă, preocupată mereu să blocheze omul cu mingea și să-i limiteze posibilitățile de pasare, să închidă culoarele de pătrundere, iar acolo unde apărarea a mai cedat, portarul Ana Maria Mârcă-Olariu a apărut salvator.

Remarcate: Eliza Buceschi, Laura Popa, Ana Maria Mârcă, Cynthia Tomescu, Georgiana Ciuciulete.

Marcatoare pentru Corona: Eliza Buceschi – 6 goluri, Bianca Tiron – 3 g., C. Tomescu, L. Popa, T. Bloj, G. Ciuciulete, L. Chiper – câte 2 g, C. Hotea 1 g.       


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare