Sport

HANDBAL FEMININ. Reprezentantele Coronei Brașov s-au remarcat la echipele naționale de senioare și tineret (U20)

 

Victoria echipei naționale feminine de handbal în fața Rusiei (26-25) a evidențiat încă o dată valoarea unor jucătoare care fie au fost formate la Brașov, fie activează și în prezent la Corona.

Astfel, MVP-urile partidei pot fi considerate portarul Denisa Dedu (actualmente la echipa ungară Siofok), care a apărat excepțional, chiar în situații de unu la unu, „scoțând” naționala în multe momente, mai ales atunci când jocul scârțâia, și coordonatorul Eliza Buceschi (golgetera României în acest meci), care, în repriza a doua a luat jocul pe cont propriu și a înscris goluri care au cântărit decisiv într-o victorie ce oferă naționalei prima șansă de a termina grupa de calificare în postura de lider, ceea ce ar plasa-o în urna capilor de serie la turneul final al Campionatului European. Nu trebuie, de asemenea, uitată recuperarea defensivă a Elizei cu câteva secunde înainte de final, anulând astfel Rusiei orice posibilitate de a egala.

Un joc excelent a făcut, mai ales în prima repriză, și extrema Laura Chiper, care a înscris de patru ori și a obținut două aruncări de la 7 metri. Cealaltă componentă a Coronei selecționată la lot, Laura Popa, s-a achitat în general bine de sarcinile defensive la fazele în care a fost folosită în apărare.

Tragând linie, 10 din cele 26 de goluri ale României au fost înscrise de jucătoarele Brașovului, adică un procentaj de aproape 40%. Și totuși, Corona a ratat obiectivele fixate pentru acest sezon, fiind eliminată din Cupa României și ocupând locul al VI-lea în clasamentul Ligii Naționale…

De asemenea, tot la Cluj, tinerele jucătoare ale Coronei – Sorina Târcă, Daria Bucur și Daciana Hosu – s-au remarcat în grupa de calificare la turneul final al Campionatului Mondial under 20. România a ocupat primul loc, cu trei victorii din tot atâtea meciuri, iar Sorina Târcă a totalizat 21 de goluri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare