Sport

HANDBAL. De ce i-a fost frică antrenorului Ion Crăciun, n-a scăpat!

 

Cifra 7 s-a dovedit cu ghinion pentru handbalistele de la Corona Brașov! După ce în primele 6 etape au reușit victorii pe linie, acumulând maximum de puncte și un golaveraj excelent (172-139), ele au capotat în deplasarea de la Buzău, unde au pierdut, neașteptat, la diferență de patru goluri (19-23).

„La Buzău e teren minat!”

Pentru a pune lucrurile în dimensiunea lor corectă, trebuie spus că SCM Gloria Buzău nu e fitecine în Liga Națională, cum am auzit și citit unele păreri. În primul rând, are un lot ce impune respect, îmbinând valoarea și experiența unor jucătoare precum portarii Petra Blazek și Alina Iordache, interul Ines Khouildy, centrii Carmen Stoleru și Andreea Pricopi (brașoveancă), pivotul Oana Apetrei (din Făgăraș), extrema Ana Maria Simion, cu talentul și tinerețea Alinei Iie, Alexandrei Gavrilă, Ralucăi Petruș, Anei Maria Popa, Marijei Petrovic. De altfel, nu mai puțin de 6 dintre componentele lotului SCM Buzău au fost transferate în vară de la campioana SCM Rm Vâlcea, fapt care le-a transformat pe buzoience în pretendente serioase la un loc de cupă europeană. Nu e o scuză pentru înfrângere – Corona era, oricum, favorită și în mod normal ar fi trebuit să se impună – ci doar afirmarea unui adevăr pe care unii suporteri de rezultat îl ignoră.

În plus, așa cum afirma recent Costică Buceschi, antrenorul de la Minaur Baia Mare și secund al Naționalei, „la Buzău e teren minat”. Iar cine mai știe dedesubturile handbalului românesc, dirijat de A. Dedu și compania, înțelege ce-a vrut să spună tatăl Elizei Buceschi…

Procentaje extrem de slabe

Una peste alta, partida de la Buzău nu a fost câștigată de gazde, ci pierdută de Corona Brașov. Stau mărturie în acest sens cele 21 de atacuri ratate din 40 avute, procentajele principalelor jucătoare de la linia de 9 metri fiind edificatoare în acest sens: Sorina Târcă 27%, Cristina Laslo 44%, Eliza Buceschi 60% (3 goluri din 5 aruncări, dar 2 de la 7 metri), Bazaliu 0% (0/1). Nici jocul cu pivotul n-a funcționat, nemarcându-se nici un gol de pe acea poziție! De asemenea, extrema Ivona Pavicevic a avut un procentaj de reușite de doar 20% (1 gol din 5 aruncări), unul foarte slab pentru această poziție. Așa încât, ce pretenții să mai ai?

Singura jucătoare care a mers „ceas” în atac a fost Marilena Neagu, cu procentaj de reușită de 100% (5/5), ea fiind secondată la capitolul eficiență de Daria Bucur (67%, 2/3). Așteptăm, totuși, cum așteaptă toți suporterii, scheme pentru ca Daria să șuteze mai mult la poartă pe durata unui meci. Poate și puțin curaj îi mai lipsește…

Concluzia acestui meci? S-a ratat cât pentru un tur de campionat și s-a dovedit ca antrenorul Ion Crăciun a avut mare dreptate atunci când a avertizat, recent, că e dificil să menții în formă mult timp o echipă alcătuită din atâtea jucătoare tinere… Mai ales că trei din linia de la 9 metri (Laslo, Buceschi, Bucur) au avut meciuri și la echipa națională, ultimul implicând o deplasare foarte solicitantă în Insulele Feroe.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare