Sport

Halterofila Cristina Iovu riscă suspendarea pe viață

 

Sportiva Cristina Iovu, care a cucerit anul acesta medalia de bronz pentru România la stilul aruncat, în limitele categoriei 55 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere de la Asgabat, riscă să fie suspendată pe viață din cauza unui nou caz de dopaj, potrivit portalului insidethegames. Iovu este acuzată de încălcarea regulii 2.2 din regulamentul antidoping al federației internaționale (IWF), care se bazează pe declarații ale martorilor sau pe documente și nu pe un test pozitiv, precizează sursa menționată.

Cristina Iovu (26 ani), născută la Chișînău și care a mai concurat pentru Republica Moldova și Azerbaidjan, a mai fost depistată pozitiv la două teste antidoping, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 (în urmă retestării probelor în 2016 – sancțiunea i-a expirat în vara trecută) și în 2013, când reprezenta Azerbaidjanul. Alte cazuri de dopaj anunțate de IWF sunt cele ale campionilor olimpici la cat. 105 kg, ucraineanul Oleg Torohtii (2012) și uzbecul Ruslan Nurudinov (2016), ambii depistați pozitivi în urma retestarii probelor de la Londra.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare