Sport

Grupă dificilă pentru „tricolori” în Liga Națiunilor la fotbal. Dueluri de cinci stele în primul eșalon

 

La Lausenne a avut loc astăzi tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, noua competiție organizată de UEFA.

Liga Națiunilor a fost gândită de UEFA pentru a înlocui amicalele cu meciuri oficiale, dar și ca o nouă modalitate de calificare la Campionatul European, poarta fiind astfel deschisă și echipelor mici.

Sunt patru ligi, A, B, C și D, fiecare cu câte patru grupe. În Liga A şi în Liga B sunt patru grupe a câte trei formații. În Liga C sunt trei grupe a câte patru echipe şi una cu trei Naţionale. Liga D cuprinde patru grupe a câte patru echipe. Datele meciurilor din grupe sunt, 6–8 septembrie, 9–11 septembrie, 11–13 octombrie, 14–16 octombrie, 15–17 noiembrie şi 18–20 noiembrie. Echipele care îşi câştigă grupele promovează în liga superioară, în timp ce ultimele clasate retrogradează. Totodată, suntr patru locuri disponibile pentru Euro 2020, câte unul pentru fiecare ligă. În martie 2020, înaintea turneului final, va avea loc playoff-ul Ligii Naţiunilor. Câștigătoarele celor patru grupe din fiecare ligă vor juca între ele. Vor fi semifinale, finală mică și finală mare, iar campioanele ligilor se vor califica la Euro 2020. În cazul în care o câştigătoare de grupă e deja calificată la EURO 2020, în urma preliminariilor clasice, nu va mai participa la playoff-ul Ligii Naţiunilor şi va lăsa locul Naţionalei care o va urma în clasament.

România a fost cap de serie în Liga C, însă va avea parte de o grupă dificilă. „Tricolorii” au fost repartizați în grupa 4, alături de Serbia, Muntenegru și Lituania. În grupa 1 vor evolua Scoţia, Albania și Israel, în grupa 2 au ajuns Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia, iar în grupa 3 vor juca Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru.

Tablourile celorlalte ligi ale competiției:

Liga A:

Grupa 1: Germania, Franţa, Olanda;

Grupa 2: Belgia, Elveţia, Islanda;

Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia;

Grupa 4: Spania, Anglia, Croaţia.

Liga B:

Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia;

Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia;

Grupa 3: Austria, Bosnia, Irlanda de Nord;

Grupa 4: Ţara Galilor, Irlanda, Danemarca.

Liga D:

Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra;

Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino;

Grupa 3: Azerbaidjan, Insulele Feroe, Malta, Kosovo;

Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibralatar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button