Sport

Grandoare și decadență

 

Din trufia și prostia lui Gigi Becali, FCSB orbecăie, jalnic, cu lanterna roșie prin Liga 1. Cică, pe banii lui, patronul decide cum își distribuie fotbaliștii pe teren, el face schimbările și stabilește așa-zisa strategie tehnico-tactică. Staff-ul este unul de ghiocei executanți, marioneta pusă pe post de antrenor principal, Bogdan Argeș Vintilă, având rolul de a face mătănii pe marginea terenului, pentru a-i întări rugăciunile lui Alexandru Tudor, consilierul ciobanului în relația cu Dumnezeu.

Dacă ar fi avut un dram de minte, Gigi Becali ar fi putut să se joace de-a antrenorul „roș-albaștrilor” pe playstation, constatând, virtual, că în timp ar fi ajuns cu FCSB la faliment, atât în plan economic, cât și sportiv. În acest caz, singura pierdere ar fi fost probabila spargere a monitorului.

Așa, FCSB a ajuns să fie ocolită de antrenorii cu experiență și personalitate, iar după experimentul Bogdan Andone (cu demnitatea lui, de aplaudat gestul demisiei) atrage doar tehnicieni prăfuiți de incompetență și de pe la copii și juniori, care sunt obligați să se hrănească, umili, din banii boss-ului.

În ciuda vrăjelilor bombastice ale lui Gigi Becali, că gruparea se va califica în grupele Europa League și apoi, bam, bam, bam, va spulbera totul prin campionat, ajungând în play-off și apoi la cucerirea titlului, lumea și-a dat seama că jucăria s-a stricat iremediabil. Iată, în ciuda contractelor atrăgătoare, și fotbaliști cu oareșce pretenții (De Nooijer, de pildă) au început să-i dea cu flit afaceristului care crede, tembel, că le știe pe toate.

„E unic în istoria fotbalului mondial ce se întâmplă la FCSB. Este dramatic, este dureros. Este un delir care nu mai are nevoie de reţetă, e nevoie de cămaşă de forţă. Este o suferinţă, care duce la deformări de comportament”, a comentat și Cornel Dinu, în tușele realității, situația rocambolescă de la FCSB.

Și dacă joi seara va învinge Vitoria Guimaraes…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare