Sport

GRAND PRIX ROMÂNIA – BRAȘOV CHESS CLASSIC 16-22 IULIE 2023

C.S. Șah Club Brașov organizează în colaborare cu Federația Română de Șah, Brașov Chess Classic, competiție de șah care face parte din circuitul Grand Prix România, competiție de înaltă anvergură care se desfășoară în 5 orașe din țara noastră, cu un fond total de premiere de 875.000 lei.

Etapa din Brașov, dotată cu premii în valoare de 150.000 lei va avea loc în perioada 16-22 Iulie 2023 la Casa Armatei din Brașov, așteptându-se un număr de aproximativ  300 de participanți din țară și de peste hotare, care vor juca 9 runde în cele 7 zile de competiție.

Este prima competiție de șah din România care îndeplinește criteriile în ceea ce privește valoarea  jucătorilor și numărul de țări participante (deja fiind înscriși peste 300 de sportivi din 22 de țări) pentru includerea în circuitul F.I.D.E., câștigătorii acumulând puncte pentru calificarea la Turneul Candidaților, al cărui câștigător va întâlni într-un meci pe actualul Campion Mondial Ding Liren, pentru desemnarea titlului suprem.

Dorim ca prin organizarea acestei competiții și ale altora care vor urma, să popularizăm șahul în Brașov, atât prin atragerea de spectatori interesați să-i vadă la tabla de joc pe Marii Maeștri străini și români, cât și să-i susținem pe jucătorii activi din orașul nostru.

Dorim ca această competiție să aibă loc an de an la Brașov, facând o  tradiție din desfășurarea sa, iar numărul de participanți să crească cu fiecare ediție organizată.

Turneul este organizat prin co – finanțarea  Consilului Județean Brașov și a Primariei Brasov, a sponsorilor FR Șah (One United Properties și Fundația SuperBet), cu sprijinul: Casa Armatei Brașov, Universitatea Transilvania din Brașov, Dino Parc Râșnov, Zizin, Hotel Aro Palace.

Organizatori:

  • Federația Română de Șah, Federație cu tradiție de peste 100 de ani, care dorește să contribuie la popularizarea intensă a șahului prin organizarea de turnee de înaltă anvergură, punând astfel țara noastră pe harta marilor competiții mondiale.
  • Președintele C.S. Șah Club Brașov, Daniela Nanu, organizatorul turneului, este Antrenor de Șah, Antrenor F.I.D.E., jucătoare de șah încadrată la categoria – Maestru, cu experiență de specialitate de peste 25 de ani ca jucătoare, antrenoare și organizatoare de turnee.
  • Directorul Turneului, Nanu Costică Ciprian – Mare Maestru Internațional de Șah, Antrenor de Șah, Antrenor F.I.D.E., Doctor în Științe Sociale, membru în Consiliul Director al Federației Române de Șah, Președinte Asociația Județeană de Șah Brașov, cu experiență de 15 ani în organizarea competițiilor naționale și internaționale.

Turneul vine în continuarea tradiționalului Festival Internațional de Șah al Brașovului care are loc anual  în orașul de la poalele Tâmpei, ultima ediție desfășurată în Poiana Brașov bucurându-se, de asemenea, de o participare numeroasă de peste 200 de sportivi.

Mai multe detalii pot fi găsite și pe site-ul FR Șah https://frsah.ro/.

| MyTex.ro

Foto 1 – Festivalul Internațional de Șah al Brașovului Ediția 2022 Poiana Brașov

Foto 2 – Festivitatea de premiere Festivalul Internațional de Șah al Brașovului Ediția 2022 Poiana Brașov

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare