Sport

Grand Fitness a lansat Campania „Cunoaște Sportivii Brașoveni”. Astăzi, scrimerul Bela Mihai Alexandru

 

Ne mândrim cu rezultatele, performanțele sportivilor și respectăm profesionalismul, efortul și dedicarea acestora. Sunt oameni care ne inspiră, care promovează un stil de viață sănătos și susțin practicarea unui sport în rândul copiilor.

Bela Mihail Alexandru este campion naţional la scrimă ȋn 2011, obţinând și locul 1 la Campionatul Mondial militar ȋn 2010.

Reporter: În ce constă planul tău de antrenament ?

Bela Mihail Alexandru: Planul unui antrenament obișnuit este compus din trei părţi. Încălzirea generală, care este foarte importantă pentru a evita eventualele accidentări și care durează în jur de 15-20 de minute, urmată de programul de deplasări pe planșă (circa 20-30 de minute), pentru a ȋmbunatăţi tonusul muscular al picioarelor. Exerciţiile pe perechi, ȋn care sportivii pun ȋn practică și exersează ideile tactice pe care antrenorul pune accent. Așa-zisul „sparring”, noi le numim asalturi libere, ȋn care sportivul se află ȋntr-o situaţie reală de luptă și poate pune ȋn practică ideile tactice pe care le-a exersat de-a lungul antrenamentului.

Rep.: Ce ȋnseamnă sportul de performanţă?

B.M.A.: Pentru mine, sportul de performanţă ȋnseamnă foarte multă dăruire și foarte mult sacrificiu, mai ales dacă alegi să ȋncepi viaţa de sportiv de performanţă de la 7-8 ani. Ca să poţi ajunge la performanţele visate, este nevoie de foarte multă muncă și sudoare ȋn sala de antrenament. Nici așa nu vei avea garanţia că vei ajunge la performanţa dorită, dar până la urmă asta este frumuseţea sportului, să lupţi și să dai totul până la capăt.

Rep.: Ce ȋnseamnă viaţa sănătoasă pentru tine?

B.M.A.: După părerea mea, o viaţă sănatoasă se ȋncepe de la dietă. Pentru un sportiv de performanţă este foarte important să aibă 3 mese sănătoase pe zi. Antrenamentele zilnice sunt de obicei foarte obositoare, necesită multă energie, iar aceasta se obţine din mesele pe care sportivul le servește și din vitaminele date de staff-ul medical. Un alt aspect important al unei vieţi sănătoase este somnul și odihna pe perioada nopţii, cel puţin 7-8 ore. Pentru majoritatea sportivilor, acesta este un element cheie pentru a avea o viaţă sănătoasă și pentru a ȋși atinge performanţele dorite.

Rep.: Care este motivaţia/motto-ul tău?

B.M.A.: Motto-ul meu este: „Practice makes you perfect”. Pentru a reuși ceva ȋn viaţă, și asta e valabil ȋn general, nu neapărat ȋn sport, este nevoie de multă muncă și de multă practică. Cu cât exersezi mai mult, cu cât practici mai mult, cu atât vei știi mai multe și evident vei ajunge mai bun.

Rep.: Ce dietă adopţi pentru a te menţine ȋn formă?

B.M.A.: De obicei mănânc multe fructe ȋntre mese, iar la mesele regulate ȋncerc pe cât posibil să evit mâncarea prajită și mă bazez mai mult pe legume și orez, ca și garnituri. În fiecare zi iau și câteva vitamine, care sunt foarte importante pentru energia pe care o consum de-a lungul antrenamentelor.

Rep.: Cel mai important rezultat ?

B.M.A.: Cele mai importante două rezultate, care pentru mine cântăresc la fel sunt: locul 1 la Campionatul Naţional ȋn 2011 și locul 1 la Campionatul Mondial militar ȋn 2010.

Rep.: Ce ȋţi dorești pentru anul 2016?

B.M.A.: Anul acesta vreau, ȋn primul rând, să fiu sănătos, pentru că asta este cel mai important, iar apoi să ȋmi ȋndeplinesc tot ceea ce mi-am propus pe plan sportiv, să am rezultate cu toţi sportivii mei și să evoluez ȋn cariera mea de antrenor.

Rep.: Ce sfaturi ai avea pentru cei mai mici sportivi? Dar pentru părinţi?

B.M.A.: Micilor sportivi le-aș spune să se ţină de sport, pentru că sportul ȋn sine este sănătate curată, iar ȋn al doilea rând să fie serioși și ambiţioși. Părinţii cred că ar trebui să ȋși ȋncurajeze copiii să practice un sport și să ȋi susţină tot timpul. Cel mai important sfat pe care l-aș putea da este sa aibă multă răbdare, pentru că nu este ușor să susţii un copil moral și financiar ȋn sport.

Grand Fitness (www.grand-fitness.ro), strada 13 Decembrie nr. 96. Telefoane: 0268/545.868 și 0756/161.500


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button