Sport

Grand Fitness a lansat Campania „Cunoaște Sportivii Brașoveni”. Astăzi, schiorul Ioan Valeriu Achiriloaie

 

Ne mândrim cu rezultatele, performanțele sportivilor și respectăm profesionalismul, efortul și dedicarea acestora. Sunt oameni care ne inspiră, care promovează un stil de viață sănătos și susțin practicarea unui sport în rândul copiilor.

Ioan Achiriloaie este între primii 300 de schiori la nivel mondial, fiind cel mai bun român la proba de coborâre.

Rep.: În ce constă planul tău de antrenament?

Ioan Achiriloaie: Pentru un sportiv de schi alpin, sezonul începe în iunie și se termină la începutul lunii mai. În iunie se lucrează 90% pregătire fizică și 10% pregătire specifică, pe schiuri. Până la urmă, se ajunge în decembrie la 10% pregătire fizică și 90% pregătire pe schiuri. Apoi, în mod normal, merg din concurs în concurs până la mijlocul lunii aprilie. Este foarte important ca ce lucrez ca pregătire fizică în perioada iunie-decembrie să păstrez cât mai bine și să nu apară suprasolicitările până la finalul sezonului. Trebuie să fii mereu pregătit.

Rep.: Ce înseamnă sportul de performanță?

I.A.: Până la urmă, este un serviciu ca oricare altul, atât că am noroc că „biroul” meu este pe pârtie. Dar, trebuie să spun că senzația care o ai în momentul succesului în sport este unică. Eu consider că nu poate fi explicată și trebuie să treci prin așa ceva ca să o simți cu adevărat.

Rep.: Ce înseamnă viața sănătoasă pentru tine?

I.A.: Principiul meu de bază să faci totul moderat, să dezvolți un echilibru. Nu cred că trebuie să ții o anumită dietă, deoarece fiecare trebuie să își personalizeze meniul. Firește, e necesar să nu exagerezi cu anumite lucruri. Și, bineînțeles, sport în fiecare zi. Este un lucru foarte important, iar de multe ori lumea nu conștientizează cât de important este pentru sănătatea noastră.

Rep.: Care este motivația/motto-ul tău?

I.A.: Sunt mai mulți factori care mă motivează, dar cred că cea mai importantă motivație pe care o am în momentul de față este că am marea șansă de a face cu adevărat ceva semnificativ pentru schiul românesc, implicit sportul românesc, pe plan mondial. Alta ar fi că îmi doresc să îi fac pe cei din jurul meu mândri cu adevărat de realizările mele. Personal, cred în karma. Faci lucruri bune, ți se întâmplă bine; faci lucruri rele, ele nu te vor lăsa să te deconectezi.

Rep: Ce dietă adopți pentru a te menține în formă?

I.A.: Am norocul de a practica un sport care nu necesită un anumit număr de kilograme. După cum am spus, o dietă moderată, fără mari restricții, dar nu exagerez.

Rep.: Cel mai important rezultat?

I.A.: Cu siguranță, cel mai important rezultat al meu a avut loc la Val Gardena (Italia) în aprilie 2015. Am reușit să obțin un punctaj care m-a propulsat între primii 300 mondial la coborâre, pe 292 să fiu mai exact. Odată cu acest loc, sunt acum cel mai bun român din istoria schiului din țară la proba de coborâre. Din acel moment, orice record personal ca loc pe plan mondial înseamnă un record pentru România. Este o mare mândrie să pot spune asta.

Rep.: Ce îți dorești pentru anul 2016?

I.A.: Îmi doresc să am un an mai bun ca 2015. Îmi doresc să schiez în concursuri cât mai corect, iar atunci gândurile pozitive și ambiția mă ajută pentru a avea rezultate cât mai bune.

Rep: Ce sfaturi ai avea pentru cei mai mici schiori? Dar pentru părinți?   

I.A.: Să își susțină copiii să facă sport, să îi ducă la schi în aer liber. Pentru copiii care fac performanță, să urmărească competițiile de schi alpin de fiecare dată când au ocazia. Să încerce să înțeleagă fenomenul, pentru că este un sport atât de frumos, atât de captivant, iar după ce îți intră în sânge nu mai iese. Pot să garantez acest lucru. Lumea schiului alpin este foarte frumoasă.

Grand Fitness (www.grand-fitness.ro), strada 13 Decembrie nr. 96. Telefoane: 0268/545.868 și 0756/161.500


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button