Sport

Globul de cristal la Super G, CÂŞTIGAT de…

 

Mikaela Shiffrin (foto: L’Equipe) a cucerit astăzi primul său glob de cristal la Super G, al treilea pe care-l primeşte în actualul sezon, după ce a ocupat locul 4 în finala specialităţii din Cupa Mondială la schi alpin, defăşurată la Soldeu, în Andorra.

Întrecerea a fost câştigată de germanca Viktoria Rebensburg, care a bifat, astfel, a 17-a sa victorie în circuitul Cupei Mondiale. Austriaca Tamara Tippler a terminat a doua (+0.15), italianca Federica Brignone (+0.34) completând podiumul.

Aşadar, Shiffrin, în vârstă de 24 de ani, a intrat în posesia globului de cristal la Super G, deoarece a avut cu 47 de puncte mai mult decât urmăritoarea sa, austriaca Nicole Schmidhofer, şi ea clasată pe locul 4 acum. Deşi a concurat la doar 4 Super G-uri în acest sezon, din 6, americanca a acumulat 350 de puncte.

„Nu mă aşteptam să am un an competiţional atât de reuşit. Acest glob de cristal recompensează munca întregii mele echipe”, a declarat, fericită, Mikaela Shiffrin, care are 58 de succese de etapă în Cupa Mondială de schi alpin în cele 5 specialităţi.

După ce ieri a fost primul în finala de la coborâre, italianul Dominik Paris a învins și astăzi, la Soldeu, la Super G. Pe podium s-au mai clasat elvețianul Mauro Caviezel (+0.15) și austriacul Vincent Kriechmayr (+0.44).

Prin urmare, Paris a cucerit globul de cristal la Super G, acumulând 430 de puncte, față de cele 346 ale lui Kriechmayr.

„Este un vis devenit realitate, sunt foarte mulțumit, am schiat la limită”, a spus Paris, la final.

CITEŞTE ŞI: Cine A CÂŞTIGAT globul de cristal la coborâre?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button