Sport

„Gagicile vin la băieții cu lovele” – SFATUL ex-„stegarului” Marin Barbu pentru tinerii fotbaliști!!!

 

Fără îndoială, Marin Barbu este un personaj șarmant al fotbalului românesc. De-a lungul vremii a fost și jucător, și antrenor la FC Brașov. Fotbalist fiind, el a fost poreclit „Magiun” pentru modul în care i se „lipea” mingea de picior, remarcându-se prin driblingurile sale elegante, care făceau deliciul publicului.

Marin Barbu, care în prezent activează ca antrenor la Academia Sepsi Sf. Gheorghe, a fost invitat la GSP Live, unde și-a amintit momente din perioada în care s-a aflat în Capitală, pe când evolua la Steaua: „Eugen Barbu mi-a scris odată în «Informația»: «Marine, ai grijă de fetele frumoase și de restaurantele din București!». Să am grijă să nu mă duc prea mult la gagici, că sunt fete frumoase în București. Fetele vin la băieții cu lovele, nu la un strungar sau la unul care câștigă salariul minim pe economie”.

Pentru sursa citată, „Magiun” a relatat că le-a transmis elevilor săi faptul că „fotbalul o să-i dea afară, nu eu”, precizând: „E important ce fac ei după ce termină antrenamentul, după ce vin de la școală. Sunt mulți copii care nu se odihnesc cum trebuie. Azi joacă foarte bine, etapa viitoare nu mai pot alerga. Unii înțeleg – cam puțini – dar alții nu. Nici valoarea nu mai este ca cea de pe timpul lui Ceaușescu. Copiii se gândeau numai la fotbal, nu aveau atâtea distracții, plimbări. Educația era mult mai strictă, iar jucătorii erau parcă mai tehnici… Dacă te uiți la Divizia A, nu vezi un jucător care să te dribleze din corp. Sunt puțini care-ți pot da o centrare din viteză sau care să te dribleze pe metru pătrat, ca să nu mai vorbim de o lovitură liberă bătută cu măiestrie. Talentul a scăzut”.

Marin Barbu a rămas un reper al Ligii 1 după rezultatul uluitor înregistrat de Foresta Fălticeni (Suceava) în „Ștefan cel Mare”, când cu el pe banca tehnică bucovinenii au întors magistral scorul într-o partidă cu Dinamo, 5-4, după ce au fost conduși cu 4-0.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button