Sport

FORMULA 1. Spectacol în Austria. Ambii piloți Mercedes au abandonat. Verstappen, victorie acasă la Red Bull. Vettel, din nou lider la general

 

Marele Premiu al Austriei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc la Spielberg, pe „Red Bull Ring”, a avut de toate, depășiri spectaculoase, abandonuri neașteptate și un învingător surpriză.

Mercedes a dominat antrenamentele și calificările, iar toată lumea aștepta o dublă a formației germane. Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au monopolizat prima linie a grilei de start, dar nu au ajuns la sosire, ambii abandonând după ce monoposturile au cedat.

În primul viraj, Hamilton a trecut de Bottas și a urcat pe primul loc, urmat de Kimi Raikkonen (Ferrari). Finlandezul a greșit însă și a cedat două poziții, fiind depășit de Bottas și de Max Verstappen (Red Bull). Sebastian Vettel (Ferrari) a ratat și el startul și de pe 6 a fost retrogradat, pentu că în calificări l-a încurcat pe Carlos Sainz, astfel că a ajuns pe locul 8. Neamțul a revenit rapid și lucrurile au părut că se stabilizează, ordinea primilor șase fiind Hamilton, Bottas, Verstappen, Raikkonen, Ricciardo, Vettel. În turul 14, Bottas a fost nevoit să abandoneze, după ce a pierdut presiunea hidraulică. Comisarii au introdus pentru puțin timp Safety Car-ul Virtual. Hamilton a ratat șansa de a trece pe la boxe pentru schimbul de pneuri, lucru pe care l-au făcut piloții Red Bul și Ferrari. Britanicul a pierdut mult timp, iar când a trecut și el pe la standuri a revenit pe locul 4, chiar în fața lui Vettel. Neamțul a trecut spectaculos de rivalul său în lupta pentru titlul mondial. Nebunia a continuat cu problemele cu pneurile pe care le-au avut Ricciardo și Hamilton. Ambii au fost nevoiți să revină la boxe pentru a schimba, dar nu au scăpat de necazuri. De pe locul 4, australianul a abandonat primul, urmat de Hamilton, trădat și el de monopost. Verstappen a rezistat pe prima poziție până la final, podiumul fiind completat de Raikkonen și Vettel. Au mai punctat Romain Grosjean, Kevin Magnussen (ambii Haas), Esteban Ocon, Sergio Perez (ambii Force India), Fernando Alonso (McLaren), Charles Leclerc și Marcus Eriksson (sauber).

În clasamentul general, Vettel este din nou primul, cu 146 puncte, cu un avans de un punct în fața lui Hamilton. Raikkonen este al treilea, cu 101 p.

Următoarea etapă a sezonului, Marele Premiu al Marii Britanii, va avea loc pe 8 iulie, la Silverstone.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare