Sport

FORMULA 1. Rosberg s-a impus în Belgia și s-a apropiat la 9 puncte de Hamilton

 

Nico Rosberg (Mercedes) s-a impus astăzi în Marele Premiu al Belgiei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Germanul a plecat din pole position și a fost ferit de evenimente neplăcute în primul viraj. În spatele său, Sebastian Vettel (Ferrari) l-a acroșat pe coechipierul său Kimi Raikkonen, care l-a atins la rândul său pe Max Verstappen (Red Bull), cei trei fiind obligați să treacă pe la boxe. A urmat pana lui Carlos Sainz Jr. și accidentul în care au fost implicați Pascal Wehrlein (Manor) și Jenson Button (McLaren), care a dus la abandonurile celor doi. Apoi, în prim plan a ajuns Kevin Magnussen (Renault), care a scăpat teafăr dintr-un accident teribil. Danezul a pierdut spatele monopostului la ieșirea din virajul Eau Rouge și s-a izbit violent de parapeții formați din pneuri. Rosberg și-a văzut de treabă în față și și-a păstrat prima poziție, urmat de Daniel Ricciardo (Red Bull) și Nico Hulkenberg (Force India). Marii câștigători ai seriei de incidente au fost Fernando Alonso (McLaren) și Lewis Hamilton (Mercedes), care, plecați de pe ultimle două poziții, au ajuns pe locurile 4 și 5. Accidentul lui Magnussen a dus la apariția steagului roșu, cursa fiind întreruptă pentru câteva minute. La reluare, Hamilton a trecut de Alonso și de Hulkenberg și a ajuns pe podium. Ultima parte a cursei a fost liniștită. Rosberg a trecut primul linia de sosire, urmat de Ricciardo și de Hamilton, care a scăpat astfel de o cursă în care a fost penalizat cu 55 de poziții pe grilă, după ce a schimbat mai multe motoare în antrenamente. De acum, britanicul are avantaj din acest punct de vedere în fața lui Rosberg, care, probabil, va fi și el penalizat într-o cursă viitoare.

În puncte au mai intrat, în ordine, Nico Hulkenberg, Sergio Perez (ambii de la Force India), Sebastian Vettel (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren), valtteri Bottas (Williams), Kimi Raikkonen (Ferrari) și Felipe Massa (Williams).

În clasamentul general conduce Hamilton, cu 232 p, urmat de Rosberg, cu 223 p și de Ricciardo, cu 151 p.

Următoarea etapă a sezonului, Marele Premiu al Italiei, va avea loc la finalul săptămânii viitoare la Monza.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button