Sport

FORMULA 1. Încă o cursă de poveste. Hamilton, cel mai norocos la Baku. Nici o etapă fără o prostie a lui Verstappen. Vettel, greșeală de începător

 

Campionatul Mondial de Formula 1 a oferit o nouă cursă spectaculoasă, în care hazardul a jucat un rol important în stabilirea câștigătorului. Lewis Hamilton (Mercedes) și-a văzut de treabă, a avut și norocul de partea lui și și-a trecut în cont victoria în Marele Premiu al Azerbaidjanului, prima pentru el în acest sezon. Cum Sebastian Vettel (Ferrari) a terminat doar pe locul 4, britanicul a preluat și șefia ierarhiei generale.

Prima parte a cursei de pe circuitul stradal din Baku nu promitea mare lucru. Sebastian Vettel a plecat fără probleme din pole position și a intrat în frunte în primul viraj, urmat de Hamilton și Valtteri Bottas (Mercedes). Normal pentru un circuit stradal au fost câteva incidente, însă în față totul era calm. Hamilton și Vettel au schimbat în această ordine pneurile, astfel că Bottas, care a răms mult cu pneurile din startul cursei, a preluat conducerea. În turul 40, imediat după ce au schimbat pneurile și au trecut pe ultrasoft pentru finalul cursei, cei doi piloți de la Red Bull, Daniel Ricciardo și Max Verstappen au fost implicați într-un accident. Pe linia de start-sosire australianul a atacat, iar olandezul, care în runda precedentă l-a lovit pe Vettel, le-a dat apă la moară calor care îl critică vehement. Verstappen a schimbat de două ori trasa în apărare, lucru interzis clar de regulament, iar Ricciardo nu a mai putut să îl evite. Cei doi au abandonat, iar cursa a fost neutralizată cu Safety Car. A profitat Bottas, care a schimbat pneurile și a rămas primul. Când totul era gata pentru un sprint de opt tururi, francezul Romain Grosjean (Haas) a scăpat monoppostul de sub control și l-a „înfipt” în zidul de protecție. Au urmat alte tururi sub Safety Car, restartul fiind dat în turul 48 dintre cele 51 programate. Sebastian Vettel nu s-a putut stăpâni și l-a atacat hazardat pe Bottas. Neamțul a ratat intrarea în primul viraj și a căzut de pe locul 2 până pe 4, fiind depășit de Hamilton și de coechipierul Kimi Raikkonen. Imediat, ghinionul l-a lovit pe liderul Bottas, care a atins unele resturi rămase pe circuit, a făcut pană pe dreapta spate și a fost nevoit să abandoneze. În acest timp, Sergio Perez (Force India) a trecut și el de Vettel și a urcat pe treapta a treia a podiumului. În față, fără a face ceva în această cursă, Hamilton, care doar a stat departe de toată nebunia, a profitat și a trecut primul linia de sosire, în fața lui Raikkonen. Vettel a terminat al patrulea o cursă pe care nu avea voie să nu o încheie în top 2.

Cu 70 p, Hamilton este primul, urmat de Vettel, 66 p și de Raikkonen, 48 p.

Următarea rundă a sezonului, Marele Premiu al Spanei, va avea loc pe 13 mai, la Barcelona.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare