Sport

FORMULA 1. Cursă nebună în China. Învingător surpriză. Vettel, victima lui Verstappen, a fost marele pierzător

 

Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a sezonului Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc la Shanghai, a fost una nebună, marele pierzător fiind liderul clasamentului general, Sebastian vettel (Ferrari).

Neamțul a plecat din pole position și a condus până la momentul în care a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri, când a ieșit în spatele lui Valtteri Bottas. După ce toată lumea a trecut pe la standuri, cursa se îndrepta spre un final liniștit, însă totul s-a schimbat în turul 31. Pierre Gasly a încercat să treacă de Brandon Hartley, iar piloții de la Toro Rosso s-au acroșat și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului. Dacă piloții de la Ferrari și Mercedes au rămas pe circuit, cu pneurile medium, cei de la Red Bull, Max Verstappen și Daniel Ricciardo, au schimbat și au pus gumele soft. Imediat după reluarea cursei, Verstappen a făcut prima manevră riscantă, l-a atacat pe Lewis Hamilton (Mercedes), dar a fost nevoit să iasă în decor. A profitat Ricciardo, care a trecut apoi și de Hamilton și a ajuns pe podium. Australianul a trecut ușor mai apoi atât de Vettel, cât și de Bottas. Coșmarul lui Vettel a continuat și până la urmă germanul a pierdut multe puncte. Pilotul de la Ferrari a avut ghinionul să dea peste Max Verstappen, un pilot care pare că nu are limite când încearcă să depășească. Dacă Hamilton a scăpat, Vettel nu a avut aceeași soartă și a fost acroșat de olandez, după o manevră inutilă. Neamțul a fost depășit mai apoi de Nico Hulkenberg (Renault) și de Fernando Alonso (McLaren) și a terminat pe locul 8 o cursă pe care a început-o în pole position. În față, Ricciardo nu a mai avut emoții și a trecut primul linia de sosire, urmat pe podium de Bottas și Raikkonen. Deși a fost al patrulea pe pistă, Verstappen a primit o penalizare de 10 secunde pentru că l-a acroșat pe Vettel și a încheiat în spatele lui Lewis Hamilton.

Astfel, pe primele 10 poziții ale Marelui Premiu al Chinei au fost: Daniel Ricciardo (Red Bull), Valtteri Bottas (Mercedes), Kimi Raikkonen (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull), Nico Hulkenberg (Renault), Fernando Alonso (McLaren), Sebastian Vettel (Ferrari), Carlos Sainz (Renault), Kevin Magnussen (Haas).

În clasamentul general, pe primul loc a rămas Sebastian Vettel, cu 54 p, urmat de Hamilton, 45 p, și de Bottas, 40 p.

Următoarea etapă a sezonului, Marele Premiu al Azerbaijanului, va avea loc pe 29 aprilie, pe circuitul stradal din Baku.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare