Sport

Fluierând a pagubă

 

În runda trecută a Ligii 1 a făcut-o lată Sebastian Colțescu, la Giurgiu, cu maniera sa iritantă, persiflantă, de a arbitra, acum i-a venit rândul lui George Rădulescu să iasă la rampă, insul pe care cei de la FC Botoșani îl acuză că le-a furat, realmente, victoria în meciul cu Dinamo de pe „National Arena”, încheiat 1-1.

„S-au văzut 3 lovituri de la 11 metri, au fost 4 faze controversate numai la poarta adversă. Cum să nu punem VAR în România? Nu se poate! Mihai Roman a avut două faze în careu la care se putea da penalty. Ce să-i fac arbitrului Rădulescu? Cine-l ia pe ăsta să-l dea cu capul de zid? Plătesc eu VAR-ul în România, numai să-l bage, că se murdărește fotbalul! M-am uitat cu niște oameni din Italia la meci, iar ei nu înțelegeau cum se fură la noi. N-am câștigat, iar acum bărbații își bat nevestele acasă. Cine-i ăsta? E vai de mama lui”, și-a strigat oful Valeriu Iftime, boss-ul Botoșaniului, un om cumpătat de felul său și, de regulă, diplomat în declarații.
 
Jurnaliștii de la Fanatik i-au scos fișa „maestrului” George Rădulescu, amic la cataramă cu Alexandru Deaconu, „bricheta” devenită vicepreședinte la CCA. Astfel, am aflat că omul este comisar de Poliție în Bragadiru. În ceea ce privește arbitrajul, în 2014 a fost promovat în prima ligă, deși depășea limita de vârstă; în 2015 le-a refuzat un penalty indiscutabil celor de la FCSB în disputa cu ASA Târgu Mureș, decisiv pentru titlu; în 2017 a lăsat meciul să continue după ce instalația de nocturnă a căzut de două ori (este vorba de partida Sepsi – Astra, disputată pe Stadionul „Tineretului” din Brașov).

Frustrat că i s-au luat două puncte, Marius Croitoru și-a spus și el durerea: „Zic de noi, antrenorii, că vorbim urât, dar ce să fac? Să îl aplaud când face asta? Pe Dan Petrescu am văzut că l-au suspendat. Să vedem și ce suspendări primesc arbitrii. Opriți-vă, oameni buni. Vreau să fiu lăsat să joc fotbal. Dacă joc cu o echipă din București, dă-mi o brigadă de la Satu Mare, de la Bacău, din Constanța. Nu îmi da brigadă din București. Trebuie să cer eu?”.

E clar că la CCA nu există transparență. Acolo, unde funcționează omerta, decoratul de la butoane face legea, amestecând tot timpul interesele privilegiaților. De-asta trebuie să existe și un Colțescu, și un Rădulescu, iar arbitrajul în România este praf și pulbere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare