Sport

Finlanda – România, meci pentru menţinerea în Liga Naţiunilor B

Naţionala de fotbal a României va juca ultimele două meciuri în ediţia 2022 a Ligii Naţiunilor, după care toată atenţia se va îndrepta spre preliminariile Euro 2024, unde aproape sigur „tricolorii” vor fi în urna a treia la tragerea la sorţi, vor avea o misiune dificilă. Finlanda – România, în Liga Naţiunilor, se va juca mâine, de la ora 21.45.

Apoi, „tricolorii” se vor duela cu Bosnia, în „Giuleşti”, miercuri, de la ora 21.45. Înaintea ultimelor partide, „tricolorii” sunt ultimii în grupă, cu 3 p şi, excluzând scenariile SF prin care ar mai putea termina chiar pe primul loc, obiectivul realist este evitarea retrogradării în eşalonul inferior. Pe primele 3 poziţii sunt Bosnia – 8 p, Muntenegru – 7 p şi Finlanda – 3 p. Tot astăzi se mai joacă Bosnia – Muntenegru.

Dilemele lui Iordănescu jr.

Finlanda - România în Liga Naţiunilor | MyTex.ro
Finlanda - România, meci pentru menţinerea în Liga Naţiunilor B 7

„Tricolorii” au ajuns miercuri seară în Finlanda. Astăzi, de la ora 19.30, vor susţine antrenamentul oficial pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

În ceea ce priveşte echipa de start, cea mai mare dilemă a selecţionerului Edi Iordănescu este reprezentată de postul de portar.

În abşenţa lui Florin Niţă, care nu a mai apărat în ultima perioadă la Sparta Praga, Iordănescu jr. are trei opţiuni, Ionuţ Radu (foto frf.ro), Horaţiu Moldovan şi Ştefan Târnovanu.

Primul are de partea lui experienţa, ceilalţi doi evoluţiile bune din acest sezon.

„Moldovan e un portar foarte bun. Singurul handicap pe care îl are față de Ionuț Radu este că nu are experiență internațională. Radu a mai fost prin Italia la niște echipe unde e altă presiune. Între Moldovan și Târnovanu l-aș alege pe Moldovan. Târnovanu a făcut partide foarte bune, dar a avut o cădere la un moment dat, acum 2-3 etape. În ultimul meci a jucat foarte bine. E un portar de certă perspectivă, are fizic fantastic, 1.97 m. E un portar de viitor. Bine, îl ajută și apărătorii, că are de apărat destul de mult în fiecare meci”, a analizat Helmut Duckadam la Digi Soprt.

Apoi, fără Vlad Chiricheş, accidentat, şi Andrei Burcă, suspendat, cel mai probabil Edi Iordănescu va începe cu Ionuţ Nedelcearu şi Adrian Rus în centrul defensivei, iar Bogdan Mitrea va rămâne pe banca de rezerve.

Echipa probabilă pentru meciul cu Finlanda: Radu – Raţiu, Rus, Nedelcearu, Bancu – R. Marin, Băluţă, Cicâldău – Man, Puşcaş, Tănase.

Arbitru de top

Confruntarea de la Helsinki va fi condusă la centru de Carlos del Cerro Grande (foto), unul dintre arbitrii de top din Spania.

Finlanda - România în Liga Naţiunilor | MyTex.ro
Finlanda - România, meci pentru menţinerea în Liga Naţiunilor B 8

„E un arbitru experimentat, are 46 de ani, este în categoria Elite la nivel European din 2019. Locuiește în Madrid, a arbitrat multe meciuri în Spania și au apărut controverse când arbitra meciurile din Madrid. Au existat controverse, dar arbitri sunt obișnuiți cu lucrurile astea. Cred că UEFA l-a delegat pentru că are experiență foarte mare. Cred că Finlanda – România e un meci de lumea a treia pentru el, după ce el arbitrează Barcelona – Madrid. Cred că o să fie un meci ușor de gestionat pentru el”, a comentat fostul arbitru Marius Avram la ProSport Live.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare