Sport

Filosofia noului selecționer. Christoph Daum: „Un singur sistem de joc înseamnă mormânt. Întotdeauna trebuie să ai un plan B sau C”

 

Noul selecționer al României, germanul Christoph Daum, a vorbit la Digi Sport despre sistemul de joc pe care îl va folosi în campania de calificare pentru Mondialul din Rusia 2018.

Tehnicianul german a menționat că nu este adeptul utilizării unui singur sistem și că în filosofia sa un rol extrem de important îl vor avea mijlocașii centrali. „Dacă ai doar un sistem este ca un mormânt. Niciodată! Trebuie să fii flexibil. Asta înseamnă să fii pregătit să schimbi în timpul meciului sau de la un meci la altul. Întotdeauna trebuie să ai un plan B sau C. Sistemul nostru va fi victoria. Poziția de playmaker coboară tot mai mult, către 8, către 6. Pe poziția a 6-a vei avea jucătorul care are cel mai bun contact cu mingea și care pasează în față. Deci nu mai e vorba atât de mult de numărul 10. Nicolae Stanciu are un potențial incredibil, nu discutăm calitățile acestui jucător”, a spus Daum la Digi Sport.

A început să se intereseze de puștii din străinătate

Daum s-a interesat de tinerii români și a început să caute soluții în campionatele externe. Deja, neamțul a discutat cu Arsene Wenger despre Vlad Dragomir, puștiul dorit cu insistență la Arsenal de tehnicianul francez, care a semnat în urmă cu două luni a semnat cu „tunarii”. Se pare că, deși are doar 17 ani, Dragomir poate fi deja o soluție pentru prima reprezentativă.

Reacția familiei: „Dacă mergi acolo, pentru mine e clar, România va ajunge în Rusia”

Apoi, Christoph Daum a vorbit și despre reacția pe care a avut-o familia lui în momentul în care a aflat că va antrena Naționala României: „Fiica mea de 11 ani a spus… «nu, tati!». Ea nu conștientizează, vrea doar să aibă un tată. Fiul de 15 ani a spus: «Ok! Dacă mergi acolo, pentru mine e clar, România va ajunge în Rusia. Dacă tu ești acolo, vor merge la Cupa Mondială!».

„Românii sunt ca un dar”

Deși a fost atacat de mulți oameni de fotbal din țara noastră, Daum a vorbit despre momentele frumoase petrecute până acum în România: „A fost o săptămână extraordinară. Foarte mulţi oameni au venit la mine ca să mă felicite, ca să facă poze cu mine. A fost o săptămână la sfârşitul căreia am tras concluzia că oamenii de aici, românii, sunt ca un dar. Sunt, poate, mai fericit decât pot să exprim în cuvinte”.

„Fotbalul este viața mea”

În încheiere, Daum a oferit un răspuns savuros când a fost întrebat ce înseamnă fotbalul pentru el: „În ceea ce privește fotbalul, pot doar să spun că pentru mulți e doar un joc. Pentru mine, e viața mea! I-am spus odată fostei mele soții, înainte să divorțăm: fii atentă, 90 la sută din viața mea aparține fotbalului și din restul de 10 la sută, 50 la sută aparține fotbalului!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button