Sport

FENOMENUL LEICESTER. Primul TITLU în 132 de ani de existență!!!

 

Aseară, Leicester a câștigat Premier League fără a juca, în urma egalului făcut de Tottenham cu Chelsea, 2-2. Astfel, „vulpile” s-au putut bucura alături de suporterii lor, destupând șampaniile. Este primul titlu cucerit de Leicester în 132 de ani de existență.

În vârstă de 64 de ani, antrenorul Claudio Ranieri a preferat să cineze cu mama sa, nonagenară, în loc să se uite la evoluția lui Tottenham. În urma acestei performanțe formidabile, el și-a rupt eticheta de „loser”.

Mai multe „vulpi” s-au reunit acasă la atacantul Jamie Vardy pentru a urmări partida dintre Chelsea și „Spurs”, iar la final s-a declanșat euforia. După felicitări, au urmat îmbrățișările, fundașul Christian Fuchs făcând-o și cu… camera operatorului de la Sky.

Imediat, centrul orașului Leicester a fost „inundat” de fanii în albastru, care au cântat în numele gloriei fotbaliștilor preferați.

„Nu există decât un Ranieri”, a scandat un grup de suporteri în extaz în fața catedralei din orașul vechi.

„Sunt în sărbătoare”, a strigat de plăcere Caroline Wilkins, obligată de 60 de ani să iasă din casă pentru a urmări meciurile lui Leicester, întrucât soțul său detestă fotbalul.

„Țin cu «vulpile» de la 14 ani, vă imaginați ce reprezintă această performanță pentru mine. Sunt în paradis, stau pe acoperișul lumii”, a mai spus femeia.

Leicester este a treia campioană surpriză în Anglia, după Nottingham Forest, în 1978, ori Blackburn, care a dat lovitura în 1995, la trei ani de la înființarea bogatei Premier League. La începutul sezonului, Leicester avea o cotă de 5.000 la 1 pentru victoria finală.

În 2010, clubul Leicester a fost cumpărat de grupul King Power, aparținând omului de afaceri thailandez Khun Vichai Srivaddhanaprabha, dând lovitura în acest an competițional cu un trio de vis – Jamie Vardy – Riyad Mahrez – N’Golo Kante – și cu un antrenor senzațional, Claudio Ranieri, care a putut să treacă, șarmant, peste dezastrul înregistrat ca selecționer al Greciei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare