Sport

Fenomenala Lindsey Vonn!

Brașoveanul Ioan Valeriu Achiriloaie n-a luat startul nici în proba de coborâre de la Val Gardena, unde s-a impus Kjetil Andre Aamodt

 

În dificultate la începutul sezonului, Lindsey Vonn a revenit la forma care a consacrat-o, învingând, sâmbătă, în Super G-ul de la Val d’Isere contând pentru Cupa Mondială feminină de schi alpin. Americanca a fost victima unei căzături urâte la Lake Louise, apoi, în week-end-ul anterior, la St. Moritz, s-a lovit la spate, însă acum și-a recâștigat moralul, bifând al 78-lea succes al carierei în competiția elitelor. Astfel, s-a apropiat de legendarul Ingemar Stenmark, suedezul mândrindu-se cu 86 de victorii în Cupa Mondială în palmares.

Pe podium s-au mai clasat italianca Sofia Goggia (+0.31 secunde) și norvegianca Ragnhild Mowinckel (+0.39), o premieră în ceea ce o privește. Harghiteanca Edit Miklos, care concurează pentru Ungaria, și Ania Caill, ce reprezintă România, n-au încheiat proba.

„Niciodată n-am crezut că «am dispărut» din circuit. Pur și simplu, până acum, am fost lipsită de șansă. În ceea ce privește spatele, mă simt mai bine, trebuie să fiu, însă, mai rapidă la start. Nu sunt într-o formă fizică de top, dar este important să rămân puternică din punct de vedere mental și să continuu să mă bat”, a declarat Vonn la finalul întrecerii din stațiunea franceză.

Coborârea masculină de la Val Gardena (Italia) i-a revenit, sâmbătă, norvegianului Aksel Lund Svindal, care l-a devansat pe conaționalul Kjetil Jansrud cu 59 de sutimi. Al treilea a încheiat austriacul Max Franz. Deși a participat la antrenamentele oficiale, brașoveanul Ioan Valeriu Achiriloaie (Corona) nu a luat startul în cursă, ca de altfel și la Super G-ul programat cu o zi înainte. Svindal, aflat la a doua victorie în acest sezon – după cea de la Beaver Creek, și-a consolidat, astfel, poziția de lider în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Foto: Keystone


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button