Sport

Federația Română de Baschet a decis loturile olimpice de 3×3

 

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a decis componența lotului național olimpic feminin de baschet 3×3.

Astfel, cele opt locuri disponibile au fost ocupate de: Ana Ferariu, brașoveanca formată la Olimpia CSU, Gabriela Irimia, Sonia Ursu, ambele foste componente ale grupării Olimpia CSU Brașov, Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel, Andreea Lazar și Alexandra Uiuiu (antrenor Tania Golova).

Naționala României, care ocupă locul secund în Europa și poziția a patra la nivel mondial, luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, care vor avea loc la Tokyo.

La World Cup 2019, care va avea loc în perioada 18-23 iunie la Amsterdam, România va juca în grupa C, alaturi de Mongolia, Iran, Cehia si o altă echipă care va accede din calificarile ce se vor desfasura în Porto Rico.

Pentru lotul masculin au fost aleși: Radu Petrescu, Victor Petrache, Aktas Baris, Andrei Grosu, Radu Paliciuc, Bogdan Victor, Robert Nanu (antrenor Mihai Văcărescu).

„Tricolorii” nu sunt calificați direct la World Cup, urmând să joace în preliminariile din Porto Rico, programate pe 4 și 5 mai. La start vor fi Franța, România, Cehia, Germania, Italia, Australia, Porto Rico și Nigeria, care se vor lupta pentru cele trei locuri care duc la World Cup. (L.P.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare