Sport

Fed Cup. Simona Halep: „Am încredere că pot câştiga”

 

Partida Simona Halep – Karolina Pliskova va deschide confruntarea România – Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale din Fed Cup. 

Înaintea disputei, care va avea loc mâine la ora 13.00, Halep a comentat: „Îmi doream să joc primul meci, aşa cum am jucat şi cu Spania. Voi da tot ce pot şi sper să iasă bine. Pe Karolina Pliskova o cunosc, am jucat de mai multe ori împotriva ei. Loveşte puternic fiecare minge, are un stil de joc bine întipărit în cap şi serveşte bine. Eu trebuie să fiu agresivă, să blochez mingile şi să joc aşa cum o fac eu cel mai bine. Am încredere că pot câştiga şi sper că şi publicul ne va ajuta pentru a fi mai puternice. E presiune, dar îmi place. Am făcut antrenamente bune, sunt pregătită, sănătoasă. Nu sunt robot, mai am câteodată probleme de sănătate. Am făcut eforturi să revin cât mai repede”.

La rândul ei, Karolina Pliskova a punctat: „Am jucat de trei ori cu Simona, au fost meciuri strânse, dar Fed Cup este o competiţie diferită şi sunt pregătită să câştig mâine. Eram pregătită să joc şi în primul şi în al doilea meci al zilei de sâmbătă. Este totuşi mai bine că joc în primul, pentru că se ştie exact ora de începere şi am timpul necesar pentru a-mi face încălzirea. Aşa că pentru mine este mai bine. Voi face tot posibilul să aduc primul punct Cehiei, în acest meci”.

Până acum, Halep a câştigat toate meciurile cu Pliskova, în 2015, 6-4 7-6 în finală la Dubai şi 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells şi în 2016, 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney.

În cea de-a doua confruntare de simplu de sâmbătă, Monica Niculescu o va întâlni pe Petra Kvitova. „Pentru mine nu e important dacă joc prima sau a doua. E important să mă simt bine, să-mi fac jocul. Ştiu că nu va fi uşor cu Kvitova, e o jucătoare foarte bună. Sper să le terorizez pe cehoaice”, a menţionat Niculescu.

De partea cealaltă, Petra Kvitova a opinat: „Sunt întotdeauna încrezătoare că voi câştiga. O voi susţine pe Karolina Pliskova în primul meci al zilei, în care sper că va aduce şi primul nostru punct. Apoi, voi încerca să dau totul în meciul meu. Monica Niculescu este o jucătoare periculoasă. Joacă un pic diferit în comparaţie cu alte jucătoare din circuit. Dar scopul meu este să câştig meciul şi să aduc Cehiei un punct. După prima zi, scorul va fi 2-0 pentru Cehia”.

Confruntarea România – Cehia va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj.

CITEŞTE ŞI: 

S-a stabilit cine deschide „balul” la Fed Cup


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button