Sport

FED CUP. Reacții după prima zi a meciului Cehia – România

 

Cehia și România sunt la egalitate, 1-1, după prima zi a confruntării din primul tur al Grupei Mondiale din Fed Cup.

Karolina Pliskova a câștigat duelul cu Mihaela Buzărnescu, 6-1, 6-1, iar Simona Halep a trecut de Katerina Siniakova, 6-4, 6-0.

„Cu Buzărnescu a fost extrem de important startul. Ea şi-a crescut nivelul în setul secund. E o jucătoare bună, de asta a fost pe teren. Pe Irina Begu am învins-o de câteva ori, nu cred că ar fi fost mai dificil. Monica e total altceva, e un stil diferit. Mă ajută suprafaţa, sunt obişnuită cu ea, am încredere mare după începutul anului. Sunt bucuroasă după această victorie, dar nu-mi pot permite să devin foarte entuziasmată. Nu a fost cel mai bun meci al meu, dar, chiar și așa, am jucat desul de solid. Mă gândeam că voi juca mai rău pentru că pregătirea mea nu a mers atât de bine, am întâmpinat anumite dificultăți pentur că nu am mai jucat de ceva vreme în Fed Cup și am fost puțin emoționată. Urmează meciul cu Halep, mă conduce cu 6-2 în meciurile directe, dar partida începe de la 0-0 și vor fi șanse pentru ambele jucătoare, indiferent de ce s-a întâmplat în trecut. Am în minte că am mai învins-o în Fed Cup în urmă cu trei ani”, a declarat Karolina Pliskova.

„Pliskova a făcut un joc bun, e într-o perioadă bună şi a venit cu un moral superior. Serviciul ei a ajutat-o în momentele grele. N-am avut emoţii, am avut mulţi români în tribune, îmi pare rău că nu am câştigat. Vom schimba tactica, pentru că este un alt adversar. Asta vom face diseară când vom analiza situaţia. Chiar dacă scorul a fost mare, în special în primul set, eu am simţit că sunt în meci, că pot întoarce situaţia. Mi-aş fi dorit ca eu să pot mixa mai mult jocul, să nu-i las şansa de a controla ea jocul. Am vrut să o fac sa alerge, să îi servesc spre corp, din păcate nu mi-a mers. După un început bun, ea s-a desprins”, a punctat Mihaela Buzărnescu.

„A fost o atmosferă incredibilă, au venit foarte mulți oameni. Nu am simțit că suntem în deplasare. Le mulțumim românilor care au venit alături de noi astăzi și îi așteptăm să ne susțină și mâine. Sunt foarte fericită că am câștigat. Mai ales că este un meci din Grupa Mondială. Din punctul meu de vedere, am jucat ceea ce a trebuit, de aceea am și câștigat. Nu mă simt obosită, mă simt bucuroasă. Mă bucur că e 1-1, iar mâine e o nouă zi în care putem câștiga. E mereu dificil contra să joci împotriva Karolinei. Are un serviciu foarte bun și pe suprafața asta e foarte greu de returnat. Meciul e deschis însă. Va fi dificil, are și avantajul propriului teren, însă voi face tot ce depinde de mine”, a menționat Simona Halep.

„Așa cum ne așteptam și cum era normal, Simona a câștigat. E o diferență între ea și Siniakova. În afară de o mică eroare în primul set, ea a câștigat destul de ușor meciul. Simona a jucat bine. A avut o mică cădere după acel challenge, când trebuia să câștige primul set. Și-a revenit însă și s-a impus fără emoții. Nu cred că Simona a arătat tot ce poate. Ca să faci asta trebuie să te împingă și adversarul să treci de limite. Ne dorim ca mâine să joace cel puțin la fel de bine. Pliskova e însă o adversară de alt calibru față de Siniakova. Nu știu dacă se vor face schimbări mâine. Nu prea ar trebui. Pliskova o să joace sigur, iar în echipa noastră nu cred că este cazul. Posibilități sunt multe, dar probabilități mai puține. Este posibil să se ajungă și la meciul decisiv de dublu. Noi sperăm să evităm asta și să câștigăm următoarele două partide de simplu și să ne calificăm mai departe”, a analizat Adrian Marcu, membru în staff-ul echipei de Fed Cup a României și antrenor al Irinei Begu.

FOTO: www.fedcup.com 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare