Sport

FC Dinamo București a retrogradat după 74 de ani de Liga 1

  • fcdinamo.png

Echipa de fotbal Dinamo București a retrogradat din Liga 1 de fotbal, pentru prima dată de la apariția sa în lumea sportului, după remiza cu Universitatea Cluj, scor 1-1, în cea de a doua etapă a sistemului PlayOff pentru promovare.

Prima retrogradare după 74 de ani de Liga 1

Dinamo, care a jucat fără întrerupere în prima ligă a fotbalului românesc încă de la înființarea sa cu 74 de ani în urmă, suferise o înfrângere în partida jucată în compania echipei Universitatea Cluj, clasată pe locul trei în cadrul play-off-ului ligii secunde, disputată în primul tur al competiției, cu scorul de 2-0.

Dinamo este al doilea cel mai titrat club din prima ligă românească de fotbal, cu un palmares impresionant, conform statisticilor furnizate de case de pariuri precum https://sportlocal.ro/case-pariuri/betfair, de titluri și Cupe ale României câștigate de-a lungul istoriei sale.

Fondat în urmă cu 74 de ani, în 1948 Dinamo București este în acest moment în pericol de faliment. Locul său în Liga 1 va fi luat de echipa Universitatea Cluj, care revine, astfel în prima ligă după șapte ani de la retrogradare.

Și în sezonul următor din Liga I, fanii fotbalului vor putea plasa pariuri pe echipele favorite la cele mai mari case de pariuri din România care sunt prezentate pe site https://sportlocal.ro/, campionatul intern de anul acesta fiind câștigat de echipa CFR Cluj, cu un punct distanță de FCSB, iar Chindia Târgoviște reușind să își mențină poziția în Liga I, după ce câștigat în fața echipei Concordia Chiajna în urma loviturilor de departajare.

La ultimul meci din Liga 1 desfășurat pe stadionul din Ștefan cel Mare, peste 13.000 de suporteri au participat la meciul de salvare in-extremis al echipei Dinamo București. În minutul 17 echipa clujeană a deschis scorul cu execuția lui Dragoş Teskan, care a șutat pe banda dreaptă, la aproximativ 25 de metri sub bară. Deși în ziua jocului, a plouat în București, așa cum se întâmpla de obicei înaintea meciurilor importante ale „câinilor roșii”, din păcate nu a plouat și cu goluri în poarta adversarilor de la Universitatea Cluj așa cum sperau suporterii dinamoviști. În minutul 19, Morar egalează după o combinație a lui Irobiso cu Matei, însă meciul se termină cu scorul de 1-1, scor insuficient pentru a întoarce scorul de 0-2 din turul barajului.

Despre FC Dinamo București

Înființată în 1948, Dinamo și-a făcut debutul în Prima Ligă a României și nu a retrogradat niciodată în 74 de ani. Cea de a doua cea mai titrată echipă de fotbal a României, se laudă cu un palmares de trofee care include câștigarea a 18 campionate, 13 Cupe și 2 Supercupe ale României și o participare în semifinala Cupei Campionilor Europeni în sezonul fotbalistic ’83-’84. Pe lângă echipa mare, Dinamo are și o a doua echipă numită Dinamo B, care joacă în Liga a III-a a fotbalului național. Istoria echipei de fotbal Dinamo este marcată de o veșnică rivalitate cu FCSB, întâlnirea dintre cele două echipe fiind întotdeauna considerate cele mai importante jocuri de fotbal ale anului, deseori decisive pentru câștigarea titlului.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare