Sport

FC BRAȘOV. „Stegarii” rămân „în cărţi”. Meci decisv cu Gaz Metan

  • article_437509_1.jpg
 

FC Brașov și Viitorul, două echipe cu stări de spirit diferite, cu motivaţie diferită, s-au duelat astăzi pe terenul sintetic de la Chiajna, în etapa a 33-a a Ligii 1. 

Echipa lui Gheorghe Hagi nu mai are nici o grijă în acest final de sezon, fiind deja sigură că va rămâne în Liga 1. De partea cealaltă, „stegarii” au jucat cu sabia deasupra capului, orice alt rezultat în afara victoriei însemnând retrogradarea matematică a formaţiei lui Adrian Szabo. 

Până la urmă, ai noștri au reușit să își atingă obiectivul, au învins cu 2-0 și au luat cele trei puncte de care aveau nevoie pentru a rămâne în viaţă și pentru ultima etapă. Țâră a deschis scorul în minutul 4, după un contraatac dus de Constantinescu. Apoi, Mutu și-a salvat echipa în două rânduri, la șuturile trimise de Gavra și Daminuţă. Chiar înainte de pauză, Aganovic a centrat dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Hodorogea a admirat mingea, iar Moraru a trimis cu capul fără speranţe pentru portarul Albuţ. În repriza a doua, ai noștri și-au văzut de treabă și au apărat avantajul de pe tabelă, în timp ce gazdele nu au reușit prea multe lucruri pozitive. Singura șansă de gol a fost a lui Bănel Nicoliţă, care a trecut cu un lob de Mutu, dar apoi a trimis cu capul pe lângă poarta goală. 

Astfel, FC Brașov a obţinut cele trei puncte și va avea parte de un meci decisiv cu Gaz Metan, miercuri, pe „Tineretului”. Pentru a rămâne în Liga 1, „stegarii” trebuie să câștige cu Gaz Metan, cu 1-0 sau, dacă oaspeţii vor înscrie, cu un avans de două goluri. Totodată, este nevoie de o victorie a Petrolului la Chiajna, dar și de un pas greșit al Rapidului, care nu trebuie să obţină punctaj maxim din duelurile cu CFR Cluj (se joacă la această oră) și cu Pandurii. 

„Dacă Dumnezeu va fi cu noi, vom rămâne în Liga 1”

La finalul partidei, căpitanul „galben-negrilor”, Marian Constantinescu, a declarat la Digi Sport: „O victorie muncită. Aveam nevoie de acest succes pentru a ne agăţa de șansele noastre. Dacă nu venea această victorie am fi intrat în vacanţă, așa continuăm să sperăm și credem în șansa pe care o avem. Miercuri jucăm cu Mediașul pe teren propriu. Dac un apel la fani să vină alături de noi, să umple stadionul, să ne încurajeze. Doar împreună putem salva această echipă a orașului, a oamenilor care vin în tribune. Salvarea de la retrogradare ar însemna răsplata pentru munca noastră, ar asigura un buget pentru sezonul viitor și ar aduce liniște”.

La rândul său, Cătălin Țâră a opinat: „Jucăm până la capăt. Așteptăm partida cu Gaz Metan și sperăm să îi bucurăm pe fani. FC Brașov este o echipă de tradiţie și trebuie să rămână în Liga 1. Vom da totul în confruntarea de miercuri și dacă Dumnezeu va fi cu noi, vom reuși să ne salvăm”.

FOTO: prosport.ro

CITEȘTE ȘI: 

FC BRAȘOV. O Țâră de speranţă. Victoria cu Viitorul îi ţine în viaţă pe „stegari”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button