Sport

FC BRAȘOV. Președintele Mitran, rol în… „Misiune Imposibilă”!

  • mitran.png

Marian Mitran, anunțat de consilierul local liberal Sebastian Bădulescu drept noul președinte al FC Brașov – Nou preşedinte la FC BRAŞOV. El e alesul lui Sebastian Bădulescu…, a plecat de la FC Buzău, întrucât acolo a fost numit șef Auraș Brașoveanu, sosit de la Concordia Chiajna.

Anul trecut, în momentul instalării ca și conducător la echipa de fotbal din Buzău, Marian Mitran a declarat sigur pe sine, potrivit presei locale: „Obiectivul e să intrăm în play-off și, apoi, să promovăm. De pe primul loc, dacă se poate”.

Se știe, Buzăul a ajuns, până la urmă, în play-out, deși avea un lot valoros și o situație financiară bună. Surse din fotbal ne-au relatat că, acum, FC Buzău ar avea în conturi vreo 2 milioane de euro, cu care să „atace” promovarea.

Potrivit lui Bădulescu, Mitran va fi numit luni, oficial, președinte la FC Brașov, deși Ioan Mărginean este în funcție până în data de 30 iunie. Așadar, dacă „Limoniu” nu va demisiona în week-end, vor fi doi președinți în același timp. Pentru FC Brașov n-ar fi asta ceva ieșit din comun, căci în organigrama administrativă există, de asemenea, funcțiile de director sportiv și manager sportiv. Dubluri pe posturi!

Această situație nu se întâlnește, însă, în cadrul lotului de jucători, unde… bate vântul. Doar 6-7 dintre „galben-negri” au angajamentele în derulare, restul aflându-se la final de contract, toți, inclusiv staff-ul tehnic, fiind neplătiți din februarie – FC BRAȘOV. Jucătorii, lăsați de izbeliște, în chiorăituri de mațe…

Prin urmare, Marian Mitran, care vrea să-l aducă antrenor la FC Brașov pe Cristi Pustai, aflat – însă – sub contract cu Buzăul, are parte de o vară fierbinte, plină de provocări. Trebuie să achite datoriile celor ce au depus memorii la FRF (cu Ilie Stan în frunte) până pe 15 iunie, altfel clubul va pleca în viitoarea stagiune a Ligii 2 cu o depunctare, care va începe de la minus 2. Apoi, e obligatoriu să convingă vreo 17 fotbaliști de… seriozitatea noului proiect (se dorește intrarea în play-off și apoi promovarea) și că ceea ce s-a petrecut în sezonul recent încheiat nu se va mai repeta. De asemenea, așa cum a punctat Bădulescu, prin sponsorii pe care-i va atrage la formație – așa cum a promis, e necesar ca președintele FC Brașov să asigure 40% din bugetul grupării pe un an competițional, adică 600-700.000 de euro – vezi și: Ce președinte?!… FC BRAȘOV riscă să nu primească licența pentru Liga 2! RÂSU’-PLÂNSU’

E de subliniat și că mulți iubitori de fotbal din oraș le reproșează mai marilor din Primărie că n-au catadicsit să numească un președinte de club brașovean, preferând, în ciuda electoratului, soluții de „import”. Și, așa cum s-a constatat, chestia cu CV-urile a fost abureală…

Despre Marian Mitran
 
E de loc din județul Bihor. A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport. În afară de FC Buzău, a mai fost conducător la Ceahlăul Piatra Neamț, ultima oară, Precizia Săcele, Energeticianul Petroșani, în România, și la Milsami Orhei (cu care a luat campionatul) și Zimbrul Chișinău, în Republica Moldova. Acolo a colaborat foarte bine cu antrenorul Ștefan Stoica (foto), existând și posibilitatea refacerii „duo”-ului la Brașov. Printre altele, se înrudește cu jurnalistul sportiv Marius Mitran. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button