Sport

FC BRAŞOV, meci crucial cu Unirea Constanţa! Scenariul „NEGRU”…

 

FC Braşov se va confrunta sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul „Tineretului”, cu Unirea Constanţa, în runda a 16-a a Ligii 2.

Partida este una crucială pentru braşoveni, care par, oricum, condamnaţi cel puţin la barajul pentru supravieţuire. Mai mult, dacă va pierde disputa de sâmbătă, echipa antrenată de Călin Moldovan va deveni favorită la retrogradarea directă.

Deja este clar că FC Braşov va juca în play-out. La finalul sezonului regulat, formaţiile de pe locurile 7-20 vor fi împărţite în două serii, urmând a disputa doar meciuri tur, adică încă șase partide de fiecare.

În Grupa A vor evolua locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, în timp ce în Grupa B vor fi ocupantele locurilor 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20. Vor retrograda 5 formaţii, ultimele două din grupe şi pierzătoarea barajului de menținere.

FC Braşov ocupă poziţia a 16-a, cu 9 puncte, departe de locul 15, Poli Timişoara – 17 p. Astfel, sunt şanse mari ca „galben-negrii” să joace în Grupa B din play-out. Acolo, pare clar că Dacia Unirea Brăila va fi una dintre retrogradate. Pentru a evita retrogradarea directă, FC Braşov se va duela cu Unirea Constanţa (8 p în acest moment) sau cu Astra Giurgiu (5 p în acest moment), dacă giurgiuvenii vor reuşi să treacă peste constănţeni în finalul sezonului regulat.

Există şi un scenariu negru, în care FC Braşov ar fi deja 99% retrogradată. Dacă Unirea Constanţa se va impune la Braşov, iar Astra Giurgiu, formaţie net superioară, va reuşi – la rândul ei – să treacă peste braşoveni în ultimele runde din sezonul regulat. În aceste condiţii, FC Braşov va încheia pe locul 18 şi va juca în Grupa A, unde îi va fi practic imposibil să evite retrogradarea directă.

Așadar, pentru braşoveni, meciul cu Unirea Constanţa este unul de totul sau nimic, crucial în ceea ce priveşte viitorul grupării în Liga 2.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare