Sport

FC BRAȘOV. Ioan Nicolae: „În 17 ani, Primăria și Consiliul Județean nu ne-au ajutat cu nimic. Ba mai mult au încercat să ne termine”

 

Prezent joi seară la întâlnirea generației 2000 a clubului „stegar”, cea care reușea calificarea în Cupa UEFA și aducea la Brașov Interul lui Ronaldo, patronul grupării de la poalele Tâmpei, Ioan Nicolae a declarat: „A fost o euforie mare la nivel de județ. Jucam cu stadionul plin chiar și cu echipe mai puțin importante. Acum, în ultimii ani, doar cu Steua și cu Dinamo se mai umpleau tribunele. Bine, nici nu erau prețuri la bilete, era un leu tichetul. Cu Inter nu aveam cu să punem bilete mai ieftine, la acel nivel de cheltuială. Numai câți bani ne-a costat deplasarea. Din păcate, e greu să ne mai gândim la o asemenea performanță. De-a lungul celor 17 ani de când am preluat eu echipa am văzut că toate cluburile care au reușit ceva au avut probleme mari cu legea. Noi nu am avut asemenea probleme, dar nu am putut accede la marea performanță din cauza corectitudinii noastre. Sunt impozite prea mari pentru cluburile de fotbal, pentru sport în general. Nici un guvern în cei 17 ani de când sunt eu la FC Brașov nu s-a sinchisit să facă ceva pentru sportul românesc. Mai răsare câte o echipă, umflată cu pompa, care face performanță, dar care apoi se dezumflă repede. Guvernanții nu își apleacă privirea asupra sportului cum fac Spania, Italia, marile puteri. Că noi am reușit atunci la un an de la evitarea retrogradării să ajungem în Cupa UEFA e o performanță pentru Brașov. Ar fi fost și mai frumoasă dacă am fi câștigat cu Foresta Fălticeni în ultima etapă și terminam pe locul al doilea. Mă rog, s-a întâmplat să nu o învingem. Din păcate, în cei 17 ani, Primăria și Consiliul Județean nu ne-au ajutat cu nimic, ba mai mult au încercat să ne termine. Nu au reușit fiindcă și-au făcut de lucru cu un tip încăpățânat. Din fericre pentru mine și din păcate pentru ei, eu nu am un contract de un leu cu Primăria Brașov sau cu C.J. Nu am luat nici o lucrare, am doar contracte între firme private, așa am știut eu să fac industrie. Singurul contract mare îl am cu armata americană, care ne-a dat 300 de milioane de dolare. Cu statul român nu am nici un contract. Din păcate, Primăria nu ne-a ajutat cu nimic. Nu știu ce a fost în capul loc, cred că nimic, din păcate pentru ei. Ne conduc niște oameni care nu au nimic în cap, decât să se îmbogățească. Nu mai merge. Mă bucur de acțiunile DNA-ului, altfel rămâneam fără țară. Dacă mai dura un an sau doi eram fiii ploii, chiar rămâneam fără țară, nu mai rămânea nimic din ea. Așa ca ar trebui să le mulțumim celor de la DNA. 

Un material de la întâlnirea generației 2000 a clubului „stegar”, luni în Transilvania Expres. 

CITEȘTE ȘI: 

FC BRAȘOV. Ioan Nicolae, despre ieșirea din insolvență


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button