Sport

FC Brașov – în vârtejul datoriilor

FC Brașov – în vârtejul datoriilor

Echipa antrenată de Dan Alexa a încheiat anul 2022 din punct de vedere sportiv. Totuși, financiar, gruparea „galben-neagră” gâfâie în continuare. Rostogolește datorii, sufocându-se.

Până pe 15 decembrie, FC Brașov trebuie să le achite restanțele jucătorilor Alupoaie, Damian, Manole, Rusu, Nechita, Cîrstean, Toader și Linguraru. Altfel, echipa clasată pe locul 10 în Liga 2 va fi penalizată, caz în care accederea în play-off vizată de „Chirurg” și șefii săi devine, într-adevăr, imposibilă.

FC Brașov își va onora, în final, aceste obligații, grație sponsorului Get’s Bet. Din informațiile noastre, firma de pariuri ar trimite zilele acestea o primă tranșă de 35.000 de dolari (aproximativ 175.000 de lei), bani care se vor duce rapid pentru stingerea unor litigii.

Ar trebui achitate și alte datorii, către antrenorul Călin Moldovan ori agentul atacantului Yanis Mbombo, de… Liga Campionilor. Aceștia, însă, ar mai avea de așteptat, deși CNSL din cadrul FRF le-a dat câștig de cauză. Călin Moldovan are mâine un nou termen, urmând ca FC Brașov să primească ultimatum pentru a-și achita obligațiile stabilite prin contract.

Câți bani s-au pierdut pe amenzile de rău-platnic

Interesant este că la fiecare termen, pe fiecare caz în care este „prins în ofsaid”, clubul susținut de Primărie trebuie să plătească o amendă „federală” de 3.000 de lei. Și cum au fost „n+1” spețe (fără număr…), vă dați seama câți bani a cheltuit degeaba FC Brașov. Într-una, de pildă, amenda a fost mai mare decât suma pe care trebuia s-o dea gruparea „galben-neagră”.

Și conducerea FC Brașov mai are de virat salariile angajaților pe lunile iulie și august. Se caută, în acest sens, noi sponsorizări. Așa cum Bilka, în ceasul al 12-lea, a rezolvat problemele cu Ilie Stan.

Destui oameni de fotbal brașoveni se întreabă „Oare de ce nu răspunde nimeni pentru acest management păgubos?”. Mai ales că sunt și destui bani publici în joc.

O.K., acum vor pleca Mbombo, Jovanovic, ș.a., cu salarii grele. Jucători care n-au dat randamentul scontat. Dar se vor perfecta alte transferuri, într-un iluzoriu nou obiectiv de îndeplinit.

FC Brașov – în vârtejul datoriilor


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button