Sport

FC BRAȘOV. Cum arată viitorul clubului „stegar”. Explicațiile administratorului judiciar după deciziile de astăzi ale Tribunalului Brașov

  • reunirelotfotbalfcbrasov05_229188.JPG
 

FC Brașov continuă să supraviețuiască, chiar dacă sfârșitul părea aproape după decizia de vineri a Curții de Apel, care a admis apelul Finanţelor împotriva fostului administrator judiciar, Top Expert SPRL, pentru repunerea în termen a planului de reorganizare.

Astăzi, Tribunalul Brașov a acordat un nou termen în dosarul FC Brașov, pentru 3 mai 2017. Important este ca oficialii să găsească resurse financiare pentru a onora cererile de plată formulate de mai mulți creditori, în special foști jucători. În această cauză, gruparea „galben-neagră” are termen de 60 de zile începând cu data de 7 februarie 2017.

„Este o veste foarte bună, dosarul a fost amânat până în 3 mai. Până la acea dată, Curtea de Apel trebuie să motiveze decizia pronunțată vineri. De asemenea, Finațele Publice Brașov vor trebui să reanalizeze creanțele cu care s-au înscris la masa credală, existând posibilitatea ca acestea să se diminueze considerabil. În această perioadă, activitatea clubului decurge normal. Este o gură de aer. Conducerea grupării are din nou posibilitatea să discute eventuale surse de finanțare, atât pentru susținerea activității curente a clubului, cât și pentru achitarea sumelor către foștii fotbaliști, născute după intrarea în insolvență. Scenariile depind de ceea ce se va întâmpla până la termenul din 3 mai. Dacă se vor găsi surse de finanțare, există chiar șansa de a se ieși din insolvență. Se poartă discuții și, dacă datoriile vor scădea considerabil, eventuala finanțare devine mult mai atractivă”, a declarat administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe (foto 2).

El a vorbit și despre situația creditorului majoritar ICIM, cerându-se scoaterea acestuia de la masa credală: „Dosarul privind anularea actelor frauduloase între FC Brașov și ICIM are termen pe 1 martie. Sperăm și acolo într-o soluție favorabilă. În situația în care s-ar admite, ar dispărea 36 de milioane de lei, peste jumătate din întreaga sumă înscrisă la masa credală”.

În fine, despre posibilitatea întocmirii unui plan de reorganizare, chiar dacă termenul pentru acest lucru a fost depășit, Alexandru Cosmin Gheorghe a precizat: „Din câte am observat, din punctele de vedere ale creditorilor prezenți astăzi există varianta considerării ca oportună a depunerii unui nou plan de reorganizare, chiar dacă termenul ar fi depășit”.

Articole asemănătoare

Altfel, prin intermediul avocatului său, Ioan Nicolae a cerut să fie reînscris la masa credală cu suma de 10 milioane de lei. 

CITEȘTE ȘI: 

FC BRAŞOV. Gigi Becali e salvarea!!! Mai dă 100.000 de euro zilele acestea!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare