Sport

FC BRAȘOV. „Cei care au spus că a fost blat la Arad nu sunt fani adevărați”

 

Amenințați cu falimentul, acuzați de fani că s-au predat în meciul de la Arad cu UTA Bătrâna Doamnă, „stegarii” și-au expus punctele de vedere într-o conferință de presă oragnizată înaintea meciului de mâine cu Chindia Târgoviște, care va avea loc de la ora 18.00, pe Stadionul „Tineretului”.

Antrenorul Adrian Szabo a decis să nu vorbească despre situația echipei și despre confruntarea de mâine: „Am următorul mesaj. La această conferință de presă îmi rezerv dreptul de a tăcea. Nu din lipsă de respect. Această tăcere vreau să fie un «strigăt» de disperare vizavi de soarta clubului. Este forma mea de protest față de stagnarea lucrurilor și față de lipsa de mobilizare pentru salvarea clubului. Noi, jucătorii și staff-ul tehnic, împreună cu medicul Gheorghe Popa, conducătorul interimar, am căutat și am reușit să menținem clubul în viață. Singuri nu mai putem. Nu aș dori ca mai târziu regretele să fie tardive. Toți cei care vor, pot să facă orice gest care să vină în sprijinul salvării clubului. Cine vrea să audă, cine poate, să intervină”.

Dacă Marius Matei a decis să nu mai participe la antrenamente până când se vor plăti salariile restante, alți jucători par dispuși să continue lupta pentru promovare.

„Trebuie să putem. Pentru asta ne-am apucat de fotbal. Nu sunt doar momente plăcute, ci și unele mai puțin plăcute. Din moment ce am ajuns aici și am intrat în play-off, trebuie să continuăm. Este o situație destul de complicată, mă depășește. Tot ce putem face noi este să jucăm. Este greu să ne mobilizăm când ne gândim la faliment, la faptul că sunt întârzieri la salarii. Este un sport colectiv, dacă nu funcționează câțiva jucători, se vede. Dacă era un sport individual, era mult mai simplu. Depindem unii de alții. Încercăm să formăm un grup bun și să jucăm. Nu am ce comenta despre acuzațiile fanilor. Nu am putut mai mult la Arad. Au fost cinci meciuri fără gol primit, nu putem la infinit. Suntem și noi oameni și greșim. Greșelile sunt firești, dar sunt fel și fel de oameni care le interpretează. În situația în care ne aflăm, nu mi-e frică decât de noi, nu de adversari. Suntem imprevizibili, mă aștept la orice din partea noastră în meciul cu Chindia. Rivalii nu ne-ar surprinde cu nimic. Credem în continuare în promovare. De aceea suntem aici, de aceea vom intra mâine pe teren. Noi vom da totul. În rest, e nevoie și de sprijinul altor persoane pentru salvarea clubului”, a menționat Adrian Puțanu.

„Nu ne e frică de cei de la Chindia, îi știm bine și îi putem învinge ușor. Atmosfera e bună, pentru că o facem noi. În ciuda tuturor problemelor, nu ne ajută cu nimic să ne plângem. E greu să joci fără să primești salariul. Dar când intri pe teren nu te mai gândești la altceva în afară de fotbal și la ce trebuie să faci pentru a câștiga. Cei care au spus că a fost blat la Arad nu cred că sunt fani adevărați. Atât am putut noi la acel moment. Mai sunt multe puncte puse în joc, nu cred că meciul cu Chindia e decisiv. La final se va trage linia”, a punctat Daniel Ene.

„Întâlnim o echipă bună, dar trebuie să ne mobilizăm, avem nevoie de cele trei puncte. Venim după înfrângerea de la Arad și dacă nu vom câștiga cu Chindia ne vom îndepărta de obiectiv. Ne dorim promovarea. Sunt probleme financiare, sperăm să se rezolve, avem promisiuni. Dacă nu se vor respecta aceste promisiuni, cred că atmosfera va fi din ce în ce mai rea”, a opinat Alexandru Coman.

În fine, Marian Marin a declarat: „Despre meciul cu Chindia și despre situația clubului au punctat colegii mei. Eu vreau să vorbesc despre situația fotbalului la nivelul eșaloanelor inferioare. Dacă nu se va schimba la nivel politic, să se dea legi clare prin care consiliile locale să poată finanța sportul, fotbalul va ajunge în colaps. Toată lumea știe situația de la Brașov și nu văd cale de rezolvare. E păcat să dispară fotbalul din acest oraș. Noi jucăm pentru că iubim fotbalul, dar avem și noi responsabilități. Nu putem plăti facturile cu promisiuni”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare