Sport

EXCLUSIV. Trei dintre accidentatele Coronei revin la antrenamente

„Această echipă are nevoie de înțelegere și de timp pentru a crește și a ajunge acolo unde dorim s-o aducem ca exprimare în teren”, spune antrenoarea Mariana Târcă

  • chiperlaurace2014_2.jpg
  • mariana-tirca_2.jpg
 

La meciul cu Unirea Slobozia, Corona Brașov n-a putut miza pe nu mai puțin de șapte jucătoare, în condițiile în care banca era și așa „scurtă”: portarul Ana Maria Mârcă-Olariu, extremele Laura Chiper și Camelia Hotea (suspendată pentru acest meci după sancțiunea primită, conform noului regulament, în ultimele secunde ale partidei cu Brăila), centrii Andreea Pricopi și Daniela Corban, interii Carmen Cartaș și Sorina Târcă.

Vestea îmbucurătoare este că, potrivit antrenoarei Mariana Târcă, de marți, 8 noiembrie, vor reveni la antrenamente, alături de colege, trei dintre accidentate, respectiv Laura Chiper, Andreea Pricopi și Sorina Târcă, cărora li se va adăuga căpitanul Camelia Hotea.

Mariana Târcă: „Avem cinci zile pline pentru a pregăti următorul meci și am convingerea că tot lotul valid de care dispunem va da 100% la antrenamente. Mizez pe dorința fetelor, le simt mult mai motivate și mai determinate să arate handbalul pe care îl știu și pe care îl pregătim împreună. Am avut o perioadă care și-a pus amprenta pe psihicul lor, cea mai dureroasă fiind înfrângerea în ultimele secunde din meciul cu Brăila, după un joc foarte bun, dar trebuie să ieșim din această groapă de potențial și să ne arătăm adevărata valoare. Fiindcă, până la urmă, așa cum se spune și în imnul nostru, noi suntem „mândria Brașovului” și asta așteaptă mereu brașovenii de la noi să demonstrăm. Pe de altă parte, însă, aș ruga suporterii să fie conștienți că acest sezon este unul de tranziție pentru echipa noastră, care are nevoie de înțelegere și de timp pentru a crește și a ajunge acolo unde dorim s-o aducem ca exprimare în teren. Cu tact, prietenie, spirit de echipă, răbdare, multă muncă și, de ce nu, patriotism local, această construcție va lua forma pe care ne-o dorim cu toții. Avem aici, la Brașov, un rezervor de talente cum nu au alte cluburi din țară, însă trebuie să avem mare grijă cum le creștem, cum le integrăm pe aceste fete, pentru că aceasta este una din marile probleme ale handbalului românesc: junioare extrem de talentate, care pierd tranziția la senioare. Noi, la Brașov, vrem să facem un lucru chibzuit cu aceste copile, chiar dacă unii nu au suficientă răbdare. Astăzi, de exemplu, le-ați putut vedea în teren pe Daria Bucur și pe Ana Maria Berbece, chiar în momente în care jocul era pe muchie de cuțit. Sunt foarte fericită pentru ele, deoarece nu e la îndemâna oricui sa facă ambele faze ale jocului, la 17-18 ani, în fața unor adversare cu 10-12-15 ani mai în vârstă. Și mai avem talente pe care le vom crește și pe care le veți vedea. Totul este să nu se pună presiune pe aceste copile și să nu fie forțate mai mult decât pot ele duce în momentul actual.”           

 Următoarea partidă a handbalistelor de la Corona va avea loc luni, 14 noiembrie, de la orele 19.00, în Sala Sporturilor din Brașov, contra echipei SCM Craiova, antrenată de fostul coach al Coronei, Bodgan Burcea, și la care evoluează fosta vedetă a Coronei, interul Cristina Zamfir. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button