EXCLUSIV. Eduard Török, DEZVĂLUIRI despre ceea ce se întâmplă la lotul național de sărituri cu schiurile!!!
În urma a ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile cu sportivii brașoveni Eduard Török și Iulian Pâtea (vezi aici: Doi BRAȘOVENI au ajuns la Turneul celor 4 Trambuline, DAR…;
Decizie DRASTICĂ luată de Eduard Török după ce i-a fost anulată înscrierea la Turneul celor 4 Trambuline!!!…;
Reporter: Pentru a lămuri situația, poți să-mi spui cum s-au derulat exact lucrurile de la etapa de Cupa Continentală disputată la Engelberg, până după momentul Garmisch?…
Eduard Török: Când eram la Engelberg am aflat că trebuie să „ne evidențiem” pentru a lua parte la Turneul celor 4 Trambuline, ceea ce a fost doar o chestie venită pe moment, deoarece lumea se aștepta oarecum să nu avem cele mai bune rezultate. În plus, avem dovada cum mie mi-a fost promis faptul că voi lua startul în calificări la turneu. Citez: „Se merge clar la turneu…”. În plus, de ce toată lumea evită să menționeze despre rezulatele mele din Canada? (despre acestea, citește aici: DUPĂ UN AN DE PAUZĂ. Eduard Török A PUNCTAT în Cupa Continentală!!!). Oare pentru că acolo am dovedit nivelul de turneu? Vedem doar părțile rele și luăm decizii bazate pe ele.
Rep.: Am înțeles că Paul Ganzenhuber a fost delegat FIS la Garmisch, care a fost reacția dânsului privind (ne)înscrierea voastră la Turneul celor 4 Trambuline?
E.T.: Când ne-am întâlnit cu Paul Ganzenhuber, el a aflat de la Comitetul de Organizare că nu mai luăm startul în concurs. Nu a înțeles de ce, și el și-a dorit foarte mult acest lucru, dovada fiind faptul că dânsul ne-a plătit ultima deplasare la Engelberg, pentru că nu mai erau bani.
Rep.: Dar Florin Spulber, antrenor coordonator al loturilor naționale de schi sărituri, cum a reacționat pentru faptul că v-ați dus degeaba până acolo?
E.T.: Florin? Inițial a fost bine să rămânem acolo cu Paul Ganzenhuber, dar după și-a dat seama că nu aveam niciun antrenor cu noi. Florin Spulber NU a făcut deplasarea, A RĂMAS ACASĂ pentru organizarea etapelor din Cupa Mondială de fete care au fost ulterior anulate (nu, nu sunt alte motive pentru care nu a făcut deplasarea, restul sunt scuze și minciuni). Noi am fost cu Remus Tudor ca antrenor. Da, ulterior Florin m-a și blocat pe whatsapp, pentru a nu-l mai putea contacta. Da, fostul meu antrenor de lot, cu care „am împărțit o pâine” timp de minim 10 ani.
Rep.: Ce legătură are, totuși, Remus Tudor cu lotul național?
E.T.: Are facultatea de sport pe specializarea sărituri cu schiurile și acum termină masterul. Remus, care este un antrenor excelent, e trimis cu noi doar atunci când Florin nu are pe cine altcineva să trimită, nu figurează ca antrenor de lot. S-a întâmplat doar acum, din păcate, să fie doar el trimis cu noi.
Rep.: S-a spus că voi (tu și Iulian Pâtea) nu sunteți în formă, deși, în ceea ce te privește, ai obținut niște puncte de luat în seamă la Whistler, în Cupa Continentală, în actualul sezon… Ce te-a determinat să reiei activitatea competițională după un an de pauză?
E.T.: Mi-a lipsit mult să nu mai fac parte din echipă, am văzut că nici rezultate foarte bune nu au fost și am vrut să mă întorc pentru a încerca să schimb asta, să particip și la Cupe Mondiale ca să aducem sponsori (nu mai avem, OMV a plecat) și chiar să mă calific la Olimpiadă. Dacă totul mergea bine, rămâneam, îmi terminam studiile, continuam performanța.
Rep.: Aveai vreo șansă privind participarea la J.O. de la Pyeongchang 2018? Dacă da, în ce condiții…
E.T.: DA, AVEAM, dar nu în aceste condiții de stres și neînțelegere.
Rep.: Înainte de J.O. de la Sochi 2014, tu și Pâtea v-ați calificat în Cupa Mondială, pregătiți fiind – din informațiile mele – de antrenorul austriac Richard Schallert. Apoi, după plecarea acestuia de la lot, a urmat declinul în ceea ce vă privește. E adevărat?
E.T.: Da, este adevărat, am învățat multe de la acel antrenor, cu el am fost la Campionatul Mondial de juniori din Italia (2014), unde m-am clasat bine. La fel și de la Jure Radeji, care a venit ulterior și cu care am acumulat ultimele puncte în Cupa Continentală, la Zakopane, în 2016, precum și rezultatul de la Campionatul Mondial de juniori din Râșnov. Ambii au fost înlăturați de la lot. De ce? Nu știm, dar din cate am auzit E VINA LOR…
Rep.: Cum vezi tu situația de la lotul național, cu detașare, după anunțata retragere? Nu ești singurul care a decis să renunțe, deși aveai oareșce perspective… Ce te-a determinat să iei această hotărâre?
E.T.: Situatia, momentan, este foarte tristă în lot, am plecat eu, iar Iulian a fost înlăturat imediat. Nu prea cred că le place să fie public ceea ce se întâmplă, oare de ce?! Ce m-a făcut pe mine să mă retrag definitiv?… Mi-a fost transmis prin Remus (Florin nu m-a sunat PERSONAL, nu; nici Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB) să-mi spună că programul s-a modificat și că NU mai acceptă să merg să-mi dau examenele în 11 și 15. Ca urmare, am avut de ales: mă duc, îmi dau examenele, dar nu mai fac sport, deoarece NU sunt SUSȚINUT, sau rămân până în data de 20 ianuarie și „vedem după”. Am ales să mă duc la examene, bineînțeles, ce siguranță am eu că nu o să-mi fie retrase iar înscrierile în ultimul moment? Sau că se VA RESPECTA să merg la toate etapele de Cupă Continentală? Mai ales după cele întâmplate.
Rep.: Cum pot fi revitalizate, în opinia ta, săriturile cu schiurile din România, în planul rezultatelor – evident?
E.T.: Prin oameni care ȘTIU despre ce vorbesc.
Rep.: E nevoie de vreo schimbare? Dacă da, în ce sens?
E.T.: Schimbare a tot sistemului și a personalului. De ce? Pentru că ne-am obișnuit să ne mințim unul pe celalălt și să nu fie încredere. Au fost mulți antrenori înlăturați de la lot, pentru că au avut ceva de zis. La fel și eu acum, sportiv, și Iulian. Și, credeți-mă, am încercat să iau legătura cu ei, n-am putut.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.