Sport

EXCLUSIV. BRAȘOV. „Tricolorele” U20 fac minuni în Muntenegru. Dan Calancea: „Este incredibil ce au reușit aceste fete”

 

Reprezentativa U20 de baschet feminin a României s-a autodepășit la Campionatul European, Divizia B, din Muntenegru. După ce au trecut de Belarus și Bulgaria, fetele antrenate de Dan Calancea au reușit să învingă și Croația, o echipă mult mai bine cotată, 62-54.

Cu victorii pe linie, „tricolorele” s-au calificat în grupa principală, unde vor întâlni Ungaria și Cehia, un succes fiind, teoretic, suficient pentru calificarea în semifinale. Primela trei clasate în competiția din Muntenegru vor promova în elită.

Performanțele acestei echipe sunt unele incredibile, în condițiile în care în România există doar 12 sportive care pot fi convocate la acest nivel de vârstă, după cum a declarat selecționerul Dan Calancea.

„Toată lumea ne considera victime sigure, aveam ultima șansă la această competiție. În toate meciurile, fetele s-au autodepășit, au evoluat senzațional. În ultimii patru ani, reprezentativa U20 a României a reușit o singură victorie, acum avem șansa de a merge în semifinale. în perioada de pregătire am susținut două meciuri amicale cu Ungaria, le-am pierdut pe ambele, dar la ce am văzut că pot aceste fete, cu siguranță avem șansa noastră. Este de nedescris ce s-a realizat la acest Campionat Euroepan. În România sunt doar 12 jucătoare care pot fi convocate pentru Naționala U20, cele care sunt aici, altele nu mai sunt. O promovare în Divizia A ar fi ceva incredibil. În grupa principală vom întâlni adversari net superiori, Ungaria și Cehia, dar vom face tot ce depinde de noi să mergem în semifinale. Din nou, calcului hârtiei spune că avem ultima șansă, dar așa s-a întâmplat și în grupa preliminară”, a declarat pentru www.mytex.ro Dan Calancea. 

CITEȘTE ȘI: 

Brașovenii Calancea și Ferariu, VICTORIE ISTORICĂ!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button