Sport

Excepții de la regulă

 

Am mai scris-o, România n-are (nici) piste de bob, dar la Jocurile Olimpice de tineret de la Lausanne a cucerit două medalii de aur (zilele trecute, ministrul Sportului susținea, printre altele, că nu se merită construirea unei asemenea baze de profil la noi, deși visează, ca și alții, la organizarea JOT 2028…). La patinaj viteză, Ramona Ionel, sportiva brașoveană care a luat „bronzul” olimpic în Elveția, se pregătește în majoritatea timpului în afara țării, unde, într-adevăr, sunt condiții. CITEȘTE: Când faci din rahat bici și mai și pocnește

Continuăm cu alte exemple sugestive ale sportului românesc de iarnă: schioara alpină Ania Caill a fost nevoită să-și vândă, la finalul anului trecut, parte din echipament, pentru a se putea pregăti și concura „afară”. Recent, sportiva Coronei Brașov a obținut un excelent loc doi în proba de coborâre de la Pila, contând pentru Cupa Europei (VEZI: REZULTAT FANTASTIC pentru Ania Caill (Corona Brașov)!!! „Sunt mândră să mă anunțați că REPREZINT România”!!!). Site-urile Federației Italiene de Schi, celei Elvețiene de Schi, celei Franceze de Schi au elogiat performanța realizată, pe cel al FRSB, absolut nimic! Doar ceva despre niște Campionate Naționale de copii… Mai apoi, sâmbătă, Luiza Maria Rășină a devenit vicecampioană mondială Under 23 la winter triathlon, la Asiago (DETALII: O brașoveancă, REZULTAT FANTASTIC la Mondialele de triatlon!). „De necrezut, dar totuși adevărat”, a postat sportiva legitimată la CSA Steaua – Centrul de Sporturi de Iarnă Predeal pe pagina sa de Facebook.

Dezvoltăm ideea. Ion Țiriac spusese că, în România, după Simona Halep, tenisul va ajunge să aibă soarta gimnasticii, „la pământ”. Cumva de nicăieri a apărut, însă, Jacqueline Cristian, care a învins-o, fascinant, la Cluj pe mult mai bine cotata Veronika Kudermetova. Încurajate frenetic, cu primarul Emil Boc șef de galerie (exemplu de urmat și pentru alți edili), „tricolorele” au sperat să reușească imposibilul în FedCup, dar până la urmă au cedat în fața Rusiei după meciul de dublu.

Și, ca o ultimă paranteză, așa cum am aflat, pentru Brașov nu este interesantă ideea unui parteneriat cu FRT pentru înființarea unui Centru Național de Tenis. Evident că sunt alte proiecte în derulare în materie de sport și nu numai…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare