Sport

Eva Tofalvi: „Vreau să fac un copilaș”!!!

 

Eva Tofalvi se retrage din activitatea competițională la finele acestui sezon. La PyeongChang, biatlonista în vârstă de 39 de ani a bifat a 6-a sa participare la Jocurile Olimpice, precizând pentru site-ul COSR câteva dintre coincidențele care i-au marcat cariera: „Nu am să uit niciodată că primul meu număr de concurs la Nagano, în 1998, a fost 19. Ei bine, aici, la PyeongChang, mi-am încheiat cariera cu același număr 19 pe echipament – (foto, n.a.). Cu el am concurat în proba individuală de 15 kilometri. Au fost două numere care s-au ținut scai de mine, 19 și 11. Pe 19 m-am clasat la Torino, pe 11 la Nagano și la Vancouver. Mi-am început cariera olimpică în Asia, mi-o închei tot aici”.

Sportiva originară din Harghita are peste 400 de starturi luate în Cupa Mondială, subliniind pentru sursa citată: „Cred că am înconjurat pământul de câteva ori, dacă aș pune cap la cap câți kilometri am parcurs pe schiuri. De cartușe trase, nici nu mai amintesc”.

Eva Tofalvi ar vrea să profeseze ca antrenoare, însă a punctat că decizia aparține Federației Române de Schi Biatlon. Așteaptă o ofertă în acest sens. După retragere, ea a menționat că-i va preda arma, care valorează 3.500 de euro, unui tânăr: „Să fie ca un schimb de ștafetă”

Ce va face in continuare?

„Mă voi dedica în primul rând familiei. Vreau să fac un copilaș. Voi avea grijă de casă, îmi voi plimba câinele și le voi ține mereu pumnii «tricolorilor» atunci când vor fi competiții”, a conchis Eva Tofalvi.

Altfel, ștafeta României de schi fond sprint masculin (Paul Pepene – Alin Cioancă) a încheiat prima semifinală pe locul 10, ratând calificarea în finala olimpică. Titlul olimpic i-a revenit Norvegiei, „tricolorii” situându-se pe locul 18 în clasamentul final.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare