Sport

EUROPENELE DE GIMNASTICĂ DE LA CLUJ S-AU ÎNCHEIAT! Ponor, „AUR” la bârnă; Drăgulescu, „argint” la sărituri!!!

 

Astăzi, în ultima zi a Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, România a mai cucerit trei medalii.

În finala de la bârnă, Cătălina Ponor a cucerit titlul continental, fiind notată cu 14.566. A doua s-a clasat olandeza Eythora Thorsdottir (14.066), pentru ca o altă sportivă din România, Larisa Iordache, să cucerească medalia de bronz (13.966).

În concursul masculin de sărituri, Marian Drăgulescu a obținut „argintul”, după titlul continental adjudecat ieri la sol. „Marocanul” a fost notat cu 14.733, mai puțin cu două zecimi decât rusul Artur Dalaoian (14.933), ocupantul primului loc. Pe a treia poziție s-a clasat Oleg Verniaiev (Ucraina – 14.649).

La finalul competiției, Cătălina Ponor a declarat pentru TVR: „A fost bine, un pic de emoţie, dar am trecut peste. Emoţiile au fost constructive şi asta mi-a adus medalia de azi, nici nu mai pot să vorbesc. Încă mai îmi tremură mâinile, pentru că am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul, mi-am dorit să mai cânte încă o dată imnul pentru noi, românii. Medalia de azi intră la acele medalii speciale, între cele de la Atena. Dedic medalia tuturor românilor, în special părinţilor mei. Cu siguranţă, voi merge mai departe. Când veţi auzi din gura mea că mă retrag, atunci mă voi retrage. Nu am spus şi nici nu o voi spune. Despre Tokyo… să o luăm pas cu pas, am trecut de aceste Europene, le-am aşteptat cu mult drag, şi vin Mondialale”.

„Cu cele două medalii de la Cluj, am 31, sunt cel mai medaliat sportiv român la Europene, Mondiale şi Olimpiade. Mă mândresc cu asta. Medalia de azi a fost un bonus, m-am bucurat şi pentru ea şi că am plecat cu fruntea sus de aici şi am adus bucurie tuturor… Simt că pot face faţă pe plan european şi mondial, iar cât pot, de ce nu? Mi-a plăcut foarte mult la Cluj sala, publicul călduros, care ne-a transmis energie pozitivă”, a punctat și Marian Drăgulescu.

Foto: Agerpres – Grigore Popescu

CITEȘTE ȘI: Marian Drăgulescu e campion european la sol


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare