Sport

EURO2018 HANDBAL FEMININ. Programul zilei. România debutează în grupa D

 

Naționala de handbal feminin debutează astăzi în grupa D a Campionatului European din Franța.

De la ora 19.00, la Brest, „tricolorele” se duelează cu Cehia, formația în fața căreia pierdea surprinzător anul trecut, 27-28, în optimile de finală ale Campionatului Mondial.

„Ştiu de ce sunt aici, pe banca României. Îmi plac victoriile şi pentru asta ne-am pregătit, să fim puternici! Sunt foarte mulţumit de felul cum s-au antrenat fetele, văd la ele ambiţie, dăruire, concentrare. Cu siguranţă vom aborda competiţia cu multă determinare. Respect Cehia, dar pe mine mă interesează doar cum evoluează echipa noastră. Îmi doresc să facem un joc foarte bun, iar la final să încercăm să oferim o victorie cadou tuturor românilor”, a declarat selecționerul Ambros Martin conform prosport.ro.

„Aşteptăm cu nerăbdare meciul de diseară, suntem pregătite, am vizionat tot ce se putea. Există şi puţină teamă pentru emoţia aceea de debut, însă eu cred că va ieşi bine diseară. De fiecare dată mi-a făcut o plăcere deosebită să-mi cânte imnul naţional, dar să-ţi cânte imnul într-o zi ca aceasta este cu totul special. Vom da totul în teren şi sperăm să-i bucurăm pe toţi românii la final”, a spus jucătoarea Coronei Brașov, Eliza Buceschi.

„O luăm pas cu pas, să câştigăm primul meci, să câştigăm al doilea meci. Aşa este cel mai bine pentru toată lumea. Atmosfera din vestiar este una bună şi mi se pare că suntem mult mai unite decât anul trecut. Îmi doresc în continuare să rămânem o echipă, să jucăm una pentru cealaltă, să ne susţinem şi să avem rezultate pozitive, pentru că astea contează foarte, foarte mult. Punctul forte este apărarea. Dacă o să facem o apărare foarte bună, o să marcăm goluri uşoare. Asta o să fie cheia”, a spus Iulia Dumanska. Portarul Naționalei României s-a născut în Ucraina, dar de acum este româncă: „Şi la imn, când cânt, pur şi simplu mă emoţionez. Îmi vine să plâng, dar îmi vine să plâng de fericire, pentru că ştiu cât de greu mi-a fost să trec peste obstacole! Limba română am învăţat-o în trei luni. Mi-a fost greu să pronunţ literele «î», «i». Am aşteptat foarte mult cetăţenia română, timp de patru ani, şi acum apreciez totul ce se întâmplă în viaţa mea şi mă bucur foarte mult că mă pot antrena cu cele mai bune jucătoare din lume şi din România. Ne dorim să jucăm bine şi să-i facem pe toţi românii fericiţi. Nu sunt răutăcioasă. Joc în Oltenia, la Vâlcea, dar sunt crescută în Baia Mare. Nu îmi place să fiu nervoasă sau să fiu rea”.

În prima partidă a zilei din grupa D, de la ora 16.00, față în față vor fi Norvegia și Germania.

Tot astăzi vor avea loc și meciurile din prima etapă a grupei C, Ungaria – Olanda (ora 16.00) și Spania – Croația (19.00).

FOTO: fra2018.ehf-euro.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare